Prop de 5.000 persones es tenyeixen de colors al Holi Festival i al Holi Festival Splash

527

Milers de persones han assistit aquest dissabte al Holi Festival i al Holi Festival Splash al carrer Josep Vilar, la festa hindú amb música i color. El viver de Can Serra s’ha estrenat com a nou espai de Festa Major amb el Fes Tastet, que ha combinat degustacions gastronòmiques i arts multidisciplinars.

Unes dues mil persones, segons l’organització, han vibrat aquesta tarda amb el Holi Festival, també conegut com el festival dels colors i la festa de l’amor, una antiga festa hindú que s’ha tornat molt popular a Europa i Amèrica del Nord. L’objectiu principal ha estat tacar-se de vius colors amb pigments naturals, ballar i passar-ho bé a ritme dels temes punxats per Dj Gmonty de Flashback Salou, Dani Gallardo de Supervents, City Hall Salou i Òxid Tarragona. Durant dues hores, els assistents, que havien de vestir de blanc, s’han deixat tenyir per tres onades de colors llançades a l’aire per complir la tradició.

Participants com la Mari Carmen han viscut la festa intensament: “un festivalàs amb molta unió entre veïns i molt de color”, ha dit, “es nota que l’ajuntament ha apostat per les activitats per a joves, ja que sempre havíem de sortir fora per viure festes com aquestes, fer-ho aquí ha estat molt especial”.

“Feien un compte enrere i, quan arribava a zero, quedàvem tots empastifats de colors i no veiem res, era com estar dins l’arc de Sant Martí, ens han tirat inflables i samarretes”, ha explicat l’Helena.

En Daniel ha celebrat en família “una festassa increïble, hem quedat pintats de mil colors; els colors sempre animen, venia pensant si m’hi ficaria i al final m’hi he ficat de ple, grans i petits ens ho hem passat genial”.

A la nit, dues mil vuit-centes persones han pres part de la segona sessió en format Splash, litres i litres de pintura glow ultraviolada han format una gran explosió de color i festa. La selecció musical ha anat a càrrec del discjòquei Dani Gallardo amb Nachos Lascasas de Soldenit i Pacha Pineda.

Can Serra, nou escenari de Festa Major
El viver de Can Serra s’ha convertit en una autèntica street food, amb degustacions gastronòmiques, mojitos i gintònics. El Circo Los Xarivari Blues han ofert un espectacle d’acrobàcia, monocicles i malabars vertiginós, amb piruetes al llit elàstic i interacció amb el públic.

La compositora, creadora i pianista Clara Peya ha fet duet amb la cantant Sandra Sangiao, interpretant cançons del seu darrer disc Mímulus i del setè que es dirà Oceanes. “La música és per escoltar, però si algú va a un concert per mi és necessari que li ofereixis quelcom més. Penso que la meva manera de tocar el piano és molt visual i fa de pont entre la música i el públic”. L’artista ha jugat amb les cordes del piano simulant que hi entrava dins l’instrument. Peya destil·la un llenguatge singular i propi, un pianisme extravertit. “Actualment, és important tenir un estil concret i crec que això ho he aconseguit bé, fent música per a espectacles de dansa contemporània, circ i teatre”, ha afirmat.

La companyia Animal Religion ha mostrat un extracte de diferents espectacles propis amb acròpera, destrals i perxa xinesa. “Hem volgut muntar diferents espais en aquest viver, tot fent una cadena d’espectacles: acrobàcies a sobre i al voltant d’una cantant d’òpera, un fragment de Sapiens Zoo amb llançament de destrals i una performance de dansa i aeris amb màstil o perxa xinesa. Ens agrada adaptar-nos a l’espai, segons el què ens inspira”, ha comentat l’artista Quim Girón.

El punt i final ha anat a càrrec dels Mannekens’ Piss amb La font del jardí, un espectacle de bronze, llum i aigua amb figures especials aparentment immòbils.

34è Torneig de petanca de Festa Major

La Festa Major de Martorell també ha tingut la seva proposta esportiva. Aquest dissabte, s’ha disputat el 34è Torneig de petanca de Festa Major, organitzat pel Club Petanca Martorell a les pistes de l’entitat, darrera l’estació FGC Martorell-Central.

La presidenta Dolores Carvallido ha explicat que l’esdeveniment “serveix per tancar les activitats d’estiu i començar un descans per reprendre la competició el proper 11 de setembre”. Pel que fa la temporada que hem deixat enrere, Carvallido ha assegurat que “ha estat positiva, malgrat no ha haver aconseguit resultats brillants”, i confia que la propera “serà més pròspera, ja que els jugadors s’han compromès a ser més competitius”.

El sistema de competició ha estat de dobletes, amb una cinquantena de participants, i s’han repartit premis en categoria general, consolació i repesca. Enguany, la Federació Catalana de Petanca ha establert alguns canvis en la reglamentació per agilitar les partides, ha aclarit Carvallido.