Prop de 5.500 euros de solidaritat martorellenca per contribuir amb La Marató de TV3

564
3a Caminada Solidària Lola Anglada
3a Caminada Solidària Lola Anglada

La Marató de TV3 es destina, enguany, a la investigació contra el càncer. Martorell ha volgut aportar-hi, un any més, el seu gra de sorra amb diferents activitats organitzades al llarg d’aquest cap de setmana. Prop de 5.500 euros recaptats amb la 3a Caminada Solidària de l’Escola Lola Anglada, el Mercat i Dinar de Nadal de l’associació de veïns de Pont del Diable, el trenet solidari dels Amics del Ferrocarril, la xocolata dels Gegants, els gots d’escudella de Rosanes i l’espectacle de l’Aula de Teatre.

L’Escola Lola Anglada ha recollit 927,90 euros amb la 3a Caminada Solidària i Sostenible de La Marató. Gairebé 300 persones han sortit aquest dissabte de la porta del centre escolar i han anat fins al Parc de Can Cases, on han fet un flashmob. Durant el recorregut, han estat acompanyats de La Martukada i Capgrossos de Martorell.

“La participació ha estat molt bona, molta gent s’hi ha afegit aquest mateix matí en veure l’animació i la música. A Can Cases hem repartit un petit avituallament i hem fet un ball amb la cançó Caminem lluny de Doctor Prats, amb el suport d’una escola de ball de Sant Esteve Sesrovires”, ha explicat la professora Roser Munné.

Roser Munné, professora Lola Anglada

Munné ha recordat que “fa anys que l’escola organitza activitats per La Marató, però sempre s’havia fet dins l’àmbit del centre. Ara fa tres anys, vam decidir fer una jornada més oberta, amb la participació de les famílies i tothom qui es volgués apuntar. L’any passat vam aconseguir un centenar de participants a la caminada i aquest any hem doblat inscripcions”.

Roser Munné, professora Lola Anglada

Per les inclemències del temps, l’associació de veïns del Pont del Diable ha trasllat el 16è Mercat i Dinar Solidari de La Marató d’aquest diumenge, de la plaça de les Hores a Cal Ferreret. Sota aixopluc, han instal·lat el basar amb objectes nous i de segona mà, i les parades de menjar preparat, cuinat pels veïns del barri i diversos establiments col·laboradors, ha detallat el president de l’associació de veïns Àngel Anton. A més, s’hi ha cuinat dues paelles al mateix local per vendre’n les racions. En total, han aconseguit 2.896,27 euros, més 370 euros aportats directament per la junta local de l’associació Catalunya contra el Càncer.

Àngel Anton, president AV Pont del Diable

Amics del Ferrocarril de Martorell ha instal·lat, dissabte a la plaça de les Cultures, un trenet solidari de 5 polzades. Tots els viatgers han fet un donatiu i s’han aconseguit sumar 113 euros. Xavier Montia, president de l’associació, ha apuntat que fa anys que l’entitat participa d’aquesta iniciativa solidària, però abans es feia al pati d’alguna escola. Aquest any, han decidit fer-ho en un lloc més cèntric i visible.

Xavier Montia, president Amics del Ferrocarril

L’Aula de Teatre de Martorell ha omplert l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural aquest diumenge amb un festival benèfic de teatre, dansa, música i màgia. Hi han comptat amb el suport de diferents entitats locals. Amb l’entrada han aconseguit 912 euros per La Marató.

Durant la Cercavila de Nadal de les figures festives de Martorell, que ha tingut lloc aquest dissabte al nucli antic, s’ha ofert xocolata desfeta i magdalenes al preu d’1 euro a benefici de la causa. L’aportació ha estat de 185,01 euros.

L’associació de veïns del barri Rosanes també ha tingut un gest solidari amb La Marató de TV3, tot repartint aquest matí gots amb brou d’escudella de Santa Llúcia al preu de 0,5 euros. Els organitzadors calculen haver aplegat 74,20 euros.