Prop de 900 martorellencs se sotmeten a proves PCR per detectar el coronavirus

2119

Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, a Martorell s’han fet 898 tests PCR per conèixer l’abast del coronavirus. Les últimes dades confirmen 240 casos positius de veïns de la nostra població, un nombre d’infectats que podria créixer a mesura que es puguin estendre les proves per detectar la malaltia. Aquest tipus de proves s’utilitzen en casos de crisis sanitàries que estan relacionades amb malalties infeccioses i tenen un alt grau de sensibilitat, molta especificitat a l’hora de detectar quantitats del virus i són proves precoces, actuen en les primeres fases respiratòries.

Dels 240 martorellencs que han donat positiu, la majoria són casos lleus i molts d’ells asimptomàtics que poden quedar-se a casa, aïllats, sota un seguiment sanitari. L’alcalde Xavier Fonollosa ha exposat que “les proves massives són l’element més important per destriar el gra de la palla; és el que pot fer que no es barregi la població infectada amb la població no infectada en el procés de desescalada, aillant així un possible rebrot de l’epidèmia”. A més, Fonollosa ha insistit a la Generalitat que incrementi el ritme de les proves. Els professionals sanitaris són els que fixen els criteris per fer-les, seguint el protocol establert en funció de l’evolució de la pandèmia.

Jornada sense defuncions a Martorell

Avui, els casos a l’Hospital Sant Joan de Déu són 25, dels quals 17 són personal sanitari i vuit són personal sanitari, cinc dels quals, veïns de Martorell. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha 38 persones infectades, dues a l’Hospital Salut i 228 ciutadans martorellencs passen la malaltia aïllats a les seves llars. Un total de 293 casos positius a Martorell. Avui, però, no ha hagut cap defunció en cap dels centres sanitaris ni als domicilis particulars.