Prop de cinc-centes persones enlairen la Senyera a la serra de les Torretes

608
Diada. Pujada a Les Torretes
Diada. Pujada a Les Torretes

Prop de cinc-centes persones han participat, aquest matí, en el tradicional enlairament de la Senyera a la serra de les Torretes que promou la Secció Sardanista de Martorell. La Diada ha tingut continuïtat amb l’esmorzar a la plaça de la vila, la ballada de sardanes i la 23a sortida de Motos Clàssiques i Antigues. Al vespre clourà amb una cantada d’haveneres.

A Martorell la Diada sempre comença amb la pujada fins a la serra de les Torretes, que enguany ha arribat a la trenta-vuitena edició. Prop de cinc-centes persones, majoritàriament famílies, han fet el tradicional pelegrinatge per desplegar la Senyera. Tot seguit, Jordi Farré, un dels integrants de la secció local d’Òmnium Cultural ha llegit unes paraules d’un article del president nacional d’Òmnium, Quim Torra.

En la lectura de Torra s’ha destacat que “no hi ha marxa enrere en el camí i menys en el camí cap a la llibertat. Som més a prop de tornar, per fi, a casa. Exigim que la veu del poble s’escolti i a córrer com el vent i a vèncer l’impossible”. L’acte ha acabat entonant el cant dels Segadors, l’himne nacional de Catalunya.

Esmorzar, sardanes, motos i havaneres

Els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Martorell han seguit amb l’esmorzar a la plaça de la Vila on hi han participat més de dues-centes persones. Entre les quals, la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs. La Cobla Vila d’Olesa ha amenitzat la ballada de sardanes i un centenar d’aficionats a les motos han desfilat en la 23a sortida de l’AMCAM.

La Diada finalitzarà, aquesta tarda (19h) amb l’audició d’havaneres amb el grup Roques Blanques.