Prop de dos-cents infants participen al concurs ‘Superlectors’ de la Biblioteca Martorell

394

El primer concurs Superlectors de la Biblioteca Martorell ha tingut la participació de 182 nens i nenes, dels quals 28 seran premiats en un acte previst per a l’1 d’octubre. Aquest certamen de lectura pretén incentivar la lectura per als infants de 5 a 14 anys. El proper 1 d’octubre tindrà lloc l’acte de lliurament de diplomes i premis.

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la Biblioteca Martorell va donar el tret de sortida al concurs ‘Superlectors’. Durant quatre mesos els infants han hagut de llegir fins a una vintena de llibres. Verónica Maldonado, representant de la Biblioteca Martorell, explica que “estem molt contents de la partipació i de la bona acollida que ha tingut en aquesta primera edició del concurs”.

Tres franges d’edat
El Concurs de Superlectors és un certamen de lectura infantil amb l’objectiu de llegir com més llibres millor. Es divideix en tres categories: el grup blau (de 5 a 6 anys), el grup vermell (de 7 a 10 anys) i el grup verd (d’11 a 14 anys). Com a requisit, cal tenir el carnet de la Biblioteca i tots els llibres que es llegeixin s’han d’agafar en aquest equipament i han de ser de la categoria corresponent a cada franja d’edat o superior.

Els participants reben un arbre de cartró per penjar-lo a la sala infantil i cada cop que han llegit un llibre de la seva categoria i omplen una fitxa se’ls dóna un botó petitó de colors que enganxen a la casella del seu arbre fins arribar a vint botons.

La lectura, com a eina de desenvolupament
La lectura afavoreix un millor desenvolupament afectiu i psicològic dels infants, i també els dóna l’oportunitat d’experimentar sensacions i sentiments amb els quals gaudeixen, maduren i aprenen. Maldonado diu que “hem aconseguit l’objectiu del concurs que és la promoció de la lectura i que els infants agafin aquest hàbit”.

L’entrega de diplomes i dels premis per aquells participants que hagin arribat a ser superlectors campions, es realitzarà el dijous 1 d’octubre (18.00h).