Prop d’una trentena d’infants reben el diploma que els acredita com a Superlectors

409

Un total de 27 infants de Martorell, d’entre 5 i 14 anys, han rebut aquest dijous a la Biblioteca Martorell un diploma per haver culminat amb èxit el I Concurs de Superlectors. L’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Sergi Corral, han lliurat els reconeixements i l’obsequi d’una motxilla. Fonollosa ha destacat que aquest és “un pas bàsic perquè Martorell sigui un dels pobles més cultes”, i Corral ha destacat la importància de “començar a llegir de ben petits per establir un hàbit i per millorar comprensió lectora i la capacitat d’escriptura”.

L’alcalde Fonollosa ha volgut destacar que “a Martorell fa molts anys que tenim una dèria, ja que volem ser un dels pobles més cultes. Per això fem moltes activitats, i creiem que la lectura és molt important, perquè potencia la creativitat, la imaginació i la comprensió lectora”.

El regidor Corral ha fet èmfasi en el fet que “establir aquest hàbit des de ben petits és un punt fort, ja que llegir fa créixer el pensament, l’ànima i que, en el futur, entenguem millor les coses. I a més, també ajuda a millorar la capacitat d’escriptura”.

Exitosa participació en el concurs
182 nens i nenes han participat en aquesta primera edició del Concurs de Superlectors. Un certamen que pretén incentivar la lectura per als infants de 5 a 14 anys i que s’ha desplegat durant els darrers 4 mesos en tres categories d’edat: de 5 a 6 anys, de 7 a 10 i d’11 a 14. Cada infant participant rebia un arbre de cartró per penjar a la sala infantil, i cada cop que llegien un llibre i omplien una fitxa se’ls donava un botó petitó de colors per enganxar a la casella de l’arbre. Calia arribar a 20 botons. En total, el concurs ha suposat la lectura de prop de 1.000 llibres.