Protecció Civil activa el Pla d’Actuació Municipal per risc d’inundacions

3184
INUNCAT
INUNCAT

Protecció Civil de Martorell ha activat el Pla d’Actuació Municipal per risc d’inundacions en situació d’alerta, degut a l’episodi meteorològic i hidrològic en curs, i davant l’activació en fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per la previsió de pluges intenses i per acumulació de pluja durant el dia d’avui.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu durant el dia d’avui que es puguin superar els 20 l/m2 en 30 minuts al litoral i prelitoral, especialment entre el Tarragonès i el Barcelonès on es poden arribar a intensitats de 40 l/m2 en 30 minuts. Les precipitacions han començat a entrar ja aquest matí pel litoral i prelitoral de Tarragona i durant la tarda s’aniran desplaçant cap al nord-est, perdent intensitat.

L’Agència Catalana de l’Aigua  (ACA) ha informat que en base a les previsions i observacions meteorològiques de pluja emeses és possible que es produeixin augments sobtats del nivell de l’aigua de rius, rieres i altres cursos fluvials a qualsevol municipi de les comarques del Baix Llobregat i Maresme. Per aquest motiu es recomana precaució als guals i punts baixos de tots els cursos fluvials de les comarques relacionades.

El SMC també ha emès un avís de situació meteorològica de perill per acumulació de pluges vigent per al dia d’avui, que afecta el litoral i prelitoral des del Tarragonès fins al Barcelonès, on es poden acumular més de 100 l/m2 en 24 hores. Aquestes afectacions es poden estendre a les diferents comarques afectades per la pluja a mesura que avanci l’episodi.

Protecció Civil recomana en general que la ciutadania s’allunyi de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioni el vehicle. També s’aconsella no travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada amb aigua. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d’aigua i ser arrossegats amb facilitat.