Protecció Civil activa l’Alerta del pla INUNCAT per les incidències de la pluja intensa

452
INUNCAT
INUNCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), per les incidències de la pluja. La Policia Local ha tallat l’accés al vial inundable del riu Anoia, des del carrer de Sant Genís de Rocafort i fins l’aparcament del Vapor, i treballa per resoldre les possibles incidències: talls de llum, embussos de trànsit i cúmuls d’aigua.

Les pluges, puntualment acompanyades de calamarsa i vent fort, han entrat pel sud-oest de Catalunya i avancen cap al nord-est podent afectar qualsevol punt del país especialment les comarques del pre-litoral.

Alguns rius, rieres i torrents de les zones afectades per les intenses pluges comencen a baixar molt plens. Amb el pas de les hores hi pot haver risc de desbordament localment, amb la qual cosa Protecció Civil recomana molta precaució, allunyar-se de rius i rieres, no aparcar-hi el vehicle, i no travessar-les ni a peu ni amb el vehicle. També recomanen no intentar retirar el vehicle estacionat prop de rieres o subterranis en el moment de la pluja si s’estan produint acumulacions d’aigua. Les pluges també han provocat el despreniment de pedres, afectant algunes vies secundàries.

A més, a causa de la caiguda d’un llamp a la catenària, s’ha hagut de tallar la circulació de trens entre Montroig del Camp i Vandellòs. Renfe ha gestionat servei alternatiu per carretera per cobrir el tram entre Hospitalet de l’Infant i Cambrils. Protecció Civil ha posat en prealerta el pla FERROCAT. També està interrompuda la circulació entre La Molina i Puigcerdà per la caiguda d’un arbre a les vies. Es fa circulació en autocar entre les dues estacions.

Amb pluja molt intensa i poca visibilitat per a la conducció, el Servei Català de Trànsit recomana als usuaris aturar el vehicle al voral i senyalitzar la posició.

A banda de la pluja intensa cal recordar que també es preveu per aquesta tarda un episodi de fort onatge i vent intens. Protecció Civil recorda que cal allunyar-se del front marítim i respectar els tancaments d’accessos a les zones de risc. Pel que fa al vent, eviteu aturar-vos prop d’elements que puguin caure en el moment de les ràfegues intenses.

Podeu seguir l’evolució i incidències de l’alerta del pla INUNCAT a través del twitter @emergenciescat