Protecció Civil demana extrema prudència davant el punt màxim d’onada de calor

360

Protecció Civil de la Generalitat demana mantenir l’actitud de prudència activa davant l’increment d’intensitat de l’onada de calor que afecta a Catalunya des de divendres 26 de juny i que demà i dilluns arribarà al seu màxim d’intensitat. El Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT es troba en alerta des del dia 26 de juny per l’onada de calor.

Cal extremar la prudència en la mobilitat (no llençar burilles encara que semblin apagades des del vehicle), i ser especialment curosos en les urbanitzacions que es troben en zones de risc, properes al bosc o a zones arbrades. Protecció Civil de la Generalitat fa una crida als ciutadans a estar especialment amatents, evitar qualsevol actuació imprudent que agreugi el risc d’incendi i a que alertin amb rapidesa al telèfon d’emergències 112 en cas de detectar una columna de fum.

Cal prendre mesures per evitar els efectes de l’onada de calor sobre la salut i també evitar qualsevol actuació imprudent que pugui augmentar el risc d’incendi, que amb el pas dels dies, les altes temperatures sostingudes, la baixa humitat i l’absència de precipitacions, és cada cop més elevat.

D’acord amb la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya, es mantenen les previsions de temperatures extremes per avui, generalitzant-se l’afectació a la major part del territori. Demà diumenge, l’afectació és generalitza a tot el territori i caldrà extremar les precaucions. Dilluns, l’episodi continuarà, s’agreujarà i afectarà a tot Catalunya.

Alerta del Pla PROCICAT per Onada de Calor

Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania que davant aquest augment significatiu de les temperatures es tingui especial cura de les persones més vulnerables a la calor com gent gran, nadons i malats crònics.

Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.