Protecció Civil demana extremar precaucions per l’elevat risc d’incendi forestal

436

Protecció Civil de la Generalitat ha posat també avui dissabte en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT perquè el perill d’incendi forestal continua sent molt alt en algunes comarques sobretot de la Catalunya Central, litoral-prelitoral de Barcelona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.

Les comarques amb més risc d’incendi forestal per aquest dissabte i incloses en la prealerta de l’INFOCAT són Alt Penedès, Baix Llobregat i Vallès Occidental de la demarcació de Barcelona; Anoia i Bages a la Catalunya Central; així com les comarques de l’Alt Urgell, Noguera, Urgell, Garrigues, Segarra, Segrià, Conca de Barberà, Alt Camp, Priorat i Ribera d’Ebre.

Protecció Civil insisteix en demanar a la població que extremi precaucions en les activitats a l’entorn de zones boscoses i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com ara elements d’ignició, presència de restes o deixalles, etc. Igualment, es demana la col·laboració a la població per tal que si observen columnes de fum o indicis d’un foc forestal truquin immediatament al telèfon d’emergències 112.

Des de Protecció Civil també es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc prop del bosc com poden ser: generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mataguspires.

A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya i en totes les comarques afectades pel nivell 2 del pla alfa http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/plaalfa/

Pel què fa als conductors, es recorda també que està prohibit llançar burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.