Protecció Civil dona consells per celebrar una revetlla de Sant Joan segura

357
Piromusical. Grisphoto
Piromusical. Grisphoto

L’Ajuntament de Martorell s’uneix a la difusió de les recomanacions de Protecció Civil de la Generalitat per gaudir d’una revetlla de Sant Joan segura. Els consells volen minimitzar els riscos de l’ús de material pirotècnic i l’encesa de fogueres.

Per tots aquells que vulguin tirar petards, cal assegurar-se de comprar productes homologats i llegir les instruccions d’ús. Mai us guardeu un petard a la butxaca. Quan els encengueu, amb metxes o similars, allunyeu-los de la cara o el cos i no els subjecteu amb les mans. Enretireu-vos de seguida i si no s’encén bé no el toqueu fins al cap de mitja hora com a mínim i remulleu-lo. No col·loqueu petards dins de recipients tancats o vora de líquids inflamables ni talleu el final de les traques perquè poden explotar amb violència, ha indicat el cap de Protecció Civil de Martorell, Carles Cano.

Carles Cano, cap de Protecció Civil de Martorell

Els petards s’han de llençar a més de 500 metres de zones boscoses o de zones plenes de gent i mai dins o des de les cases. Es recomana que recolliu els tendals i la roba estesa si queden a l’exterior.

Si voleu fer una foguera el primer que heu de fer és demanar permís a l’Ajuntament de Martorell. Les fogueres s’han de situar a més de 15 metres de qualsevol façana o cotxes aparcats i a més de 500 metres de zones forestals i han de deixar pas als vehicles d’emergència. Vigileu que estiguin lluny de línies elèctriques o d’altres serveis i poseu una capa de terra o sorra d’almenys 10 centímetres de gruix a la base.

Què podeu cremar?

Coses que deixin brasa com la fusta. Mai papers, teixits o envasos de plàstic ni avivar-la amb gasolina o líquid inflamable. Per apagar-la fins que quedi del tot extingida heu de tenir en tot moment a l’abast mitjans com galledes d’aigua, extintors, mànegues, etc.

El vent és un element que amb intensitat pot ser molt perillós, així que si aquella nit bufa amb força, eviteu fer fogueres o tirar certs petards. Tota aquesta informació i més detallada la podeu trobar a http://interior.gencat.cat/revetlles.

La nit de la revetlla comuniqueu qualsevol incident al telèfon d’emergències 112, que es veurà reforçat tota la nit per poder atendre i donar resposta a totes les trucades.