Protecció Civil posa 306 polseres per identificar infants perduts per Festa Major

615

Cinc integrants de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) de Martorell van repartir 306 polseres identificatives en diferents punts de la localitat durant la Festa Major. La campanya pretén reduir el temps de localització d’un infant en cas de pèrdua en indrets de molta concurrència a través de polseres que inclouen nom de l’infant i el número de telèfon dels seus familiars. La campanya se seguirà duent a terme en properes cites festives, com ara la Diada o el Roser.

Les polseres identificatives són una iniciativa de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya que ja ha arribat a diferents poblacions del país. El seu objectiu és “localitzar qualsevol nen o nena d’entre 3 i 12 anys que es perdi enmig d’una aglomeració de gent. L’infant porta incorporada una polsera reutilitzable amb el nom i el telèfon dels pares, i qualsevol persona que el trobi pot posar-se en contacte ràpidament amb ells per dir-los que ha localitzat el seu fill”, explica el voluntari de Protecció Civil Jordi Guillén.

Campanya repartida en quatre dies i tres espais
Un equip de cinc voluntaris va instal·lar una taula amb polseres durant quatre dels cinc dies de la Festa Major en els punts de màxima concurrència. En total, van aconseguir repartir-ne 306, i Guillén considerava que “tenint en compte que no hem tingut gaire temps per a difondre la campanya, ja que ens va arribar el material només quatre dies abans, déu n’hi do de les persones que n’han fet servei”. El divendres 12 d’agost es van instal·lar a la plaça de la Vila i en van col·locar 75, dissabte van anar al carrer de Josep Vilar (100), diumenge al Centre Cultural (39) i dilluns van tornar a repetir durant la celebració de les activitats infantils del carrer de Josep Vilar i el passeig de la Creu Roja, amb 92 polseres repartides.

Guillén afegeix que “la primera remesa de polseres que ens van enviar n’incloia 2.000, i per aquest motiu, és previst seguir instal·lant-nos en punts de concentració de gent en les properes festivitats de la Diada Nacional de Catalunya i del Roser”.