Protecció Civil repartirà polseres identificatives per evitar la pèrdua de menors

380

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) de Martorell ha presentat aquest divendres una campanya de repartiment de polseres identificatives per a menors d’edat que ajudaran a reduir el temps de localització en cas de pèrdua dels infants durant activitats amb concurrència. Les polseres són reutilitzables, permeten posar el nom del menor i un telèfon de contacte de l’adult responsable. A Martorell, se’n repartiran 2.000 durant la Festa Major.

La iniciativa, impulsada per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i desenvolupada a diferents poblacions del país, “s’adreça a una massa crítica d’edat entre els 6 i 12 anys per donar resposta a situacions de pèrdues temporals de menors en esdeveniments multitudinaris”, ha dit l’alcalde Xavier Fonollosa.

Si els menors porten les polseres amb un telèfon de contacte, “faciliten la tasca dels voluntaris de Protecció Civil i els agents de la Policia Local, i s’agilita el temps de retorn dels infants als seus responsables, evitant moments de nerviosisme, ha explicat el president de l’AVPC de Martorell, Jordi Guillén.

La campanya es posarà en marxa a Martorell durant la Festa Major, amb el repartiment inicial d’unes 2.000 polseres, i es farà extensiva a la resta de festivitats del municipi. L’AVPC de Martorell dispensarà les polseres identificatives divendres 12 d’agost a la plaça de La Vila, dissabte 13 i dilluns 15 al carrer Josep Vilar, i diumenge 14 a la plaça de Les Cultures.