‘Protegir la humanitat, acabar amb la indiferència’ explica el camí dels refugiats cap a un futur millor

615
'Protegir la humanitat, acabar amb la indiferència'
'Protegir la humanitat, acabar amb la indiferència'

Creu Roja del Baix Llobregat Nord, amb el suport de la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Martorell, presenta l’exposició Protegir la humanitat, acabar amb la indiferència. Un total de 32 imatges que representen les etapes del trajecte de les persones que es veuen obligades a abandonar casa seva a la recerca d’una vida segura, lluny de guerres i persecucions polítiques. La mostra es pot visitar, des d’avui i fins al 12 de febrer, a la Biblioteca.

El visitant podrà descobrir, a través d’infografies i instantànies procedents de diferents seccions de l’entitat humanitària, les raons de la fugida fins arribar i integrar-se al país d’acollida. Es pretén “fomentar un major coneixement de les causes i les conseqüències dels desplaçaments forçats causats pels conflictes armats al món”, així com donar a conèixer “la protecció internacional que atorga la normativa vigent a les persones que en són víctimes”, ha explicat la coordinadora de Creu Roja Baix Llobregat Nord, Griselda Sanahuja.

L’exposició convida a apropar-se a les històries de persones que s’han vist obligades a fugir de les seves llars i emprendre un camí difícil i perillós, amb un final incert. La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, ha incidit que es vol “sensibilitzar sobre què vol dir per a aquestes persones marxar dels seus països de manera forçada; entendre que per a ells és un últim recurs i ser molt més acollidors del què estem sent”.

Míriam Riera, regidora de Cooperació

Aquesta és una de les accions de la campanya ‘Obre els ulls’, dedicada a la població refugiada. El projecte ha estat elaborat pel Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja, que ha comptat amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. “La campanya vol sensibilitzar les institucions, els agents socials i econòmics, fer palès el posicionament de Creu Roja i instar els països europeus a unir esforços, a ser acollidors amb les persones que marxen dels seus països per una situació totalment forçada”, ha afirmat la regidora.

Míriam Riera, regidora de Cooperació

Griselda Sanahuja ha avançat que “volem anar un pas més enllà i fer feina amb els alumnes dels instituts per crear consciència de la situació real d’aquesta crisi dels refugiats”. Per això, l’exposició s’acompanya d’una unitat didàctica amb activitats per reforçar i aprofundir en els missatges i aconseguir un major impacte transformador entre els participants.

Griselda Sanahuja, coordinadora Creu Roja Baix Nord