Publicada una foto del martorellenc Ferran Fusalba al llibre de la plataforma Unsplash

517

El portal digital que recull imatges lliures de llicència, Unsplash, ha publicat una fotografia del martorellenc Ferran Fusalba al llibre resum 2016. La imatge mostra un joc quasi perfecte de llum, color, simetria i formes de la cúpula de la Sagrada Família de Barcelona.

Fa un any i mig que Ferran Fusalba, 18 anys i futur estudiant d’Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra, es va aficionar a la fotografia i a pujar les seves imatges a la plataforma digital Unsplash, gestionada per l’empresa canadenca Crew. “Es tracta d’un blog o banc d’imatges, que cada 10 dies publica 10 noves instantànies d’alta resolució, les quals es poden descarregar gratuïtament i fer servir per a qualsevol projecte sense restriccions, doncs està sota la llicència Creative Commons Zero”, ha explicat.

Segons Fusalba, el nivell de les imatges és força bo, amb una línia editorial elegant i sofisticada. Qualsevol usuari pot pujar fotografies i els gestors del web trien les que s’ajusten a aquests criteris. Un recurs interessant quan no es té pressupost o es busca una escena que difícilment es pot aconseguir al costat de casa.

La plataforma ha editat aquest 2016 el primer llibre del món amb imatges lliures, que aplega un centenar de fotografies dels usuaris d’aquesta comunitat online, entre les quals la cúpula de la Sagrada Família d’Antoni Gaudí fotografiada per Fusalba el maig de 2015 amb la seva càmera semiprofessional Nikon. “És l’única fotografia de Catalunya que hi figura en aquest llibre, que recull paisatges, persones, edificis i natura d’autors d’arreu, amb una breu explicació sobre el procés creatiu”. Com a dada insòlita, “els autors de les fotografies consten a la portada del llibre. D’aquesta manera, no trien una fotografia per sobre de les altres”, ha destacat.