Pujada de la senyera, esmorzar i sardanes, la tradició de la Secció Sardanista per l’Onze de Setembre

1899
40è pujada senyera a Les Torretes
40è pujada senyera a Les Torretes

La Secció Sardanista de Martorell ja porta 41 anys organitzant la pujada de la senyera a la muntanya de Les Torretes, un dels actes més genuïns i particulars que s’organitzen a Martorell per la Diada Nacional de Catalunya. La concentració arrencarà el mateix dia 11 a les 08.00h des de la plaça de la Vila. Durant la matinal també hi haurà esmorzar de germanor i ballada de sardanes.

L’entitat que vetlla per al foment de la sardana a Martorell ultima els detalls per a una nova Diada en la que, de nou, tornarà a esdevenir una de les associacions amb més implicació en aquesta data. No en va, com a acte central que atrau petits i grans, organitza la 41a pujada de la senyera a la muntanya de Les Torretes. Un acte que, per cert, podran seguir en directe a través de la retransmissió que farà Ràdio Martorell, pels volts de les 09.00h del matí.

Màrius Escoda és el president de la Secció Sardanista de Martorell. Explica que aquesta és una activitat que sol bellugar entre 200 i 300 persones de totes les edats, i convida a tothom a pujar-hi:

Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista de Martorell

La concentració per pujar la muntanya es farà a les 08.00h a la plaça de la Vila. Allà es desplegarà la senyera gegant, que mesura 15 metres d’amplada i 60 de llargària, i s’enrotllarà bé, per tal que tots els voluntaris iniciin el camí pel carrer de Francesc Santacana, la plaça Portal d’Anoia i el carrer del Mercadal i, un cop creuada per sota l’autopista, comencin a trepitjar la pista de terra que porta al punt de destinació.

Un cop col·locada la senyera, cantat Els Segadors i llegit el manifest d’Òmnium Cultural, la comitiva tornarà cap a Martorell i qui vulgui podrà participar a l’esmorzar de germanor a la plaça de la Vila (10.00h), a base de pa amb tomàquet i pernil, vi, aigua, gelat i cafè. Una hora i mitja més tard, serà el torn de les sardanes, amb la Cobla Vila d’Olesa.

Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista de Martorell

Ja són a la venda els tiquets per apuntar-se a l’esmorzar a 3 establiments martorellencs: Llibreria Miró, Cal Xic i Merceria Elisa. També es poden comprar els tiquets el mateix dia de l’esmorzar. Des de la Secció Sardanista de Martorell s’espera tornar a viure una jornada matinal molt participativa.