Punt i final als ‘Concerts al Pati’ de l’Esplai La Vila, que han reunit més de 200 persones

802
Cloenda dels'Concerts al Pati' a l'Esplai La Vila
Cloenda dels'Concerts al Pati' a l'Esplai La Vila

Més de 200 persones han passat enguany per l’activitat ‘Concerts al Pati’ que organitza l’Esplai de la Gent Gran de La Vila tots els dissabtes de juliol. La darrera sessió d’aquest dissabte ha reunit 45 persones i s’ha traslladat, en part, a l’interior de l’equipament pel risc de pluja. L’organització es mostra molt contenta amb la resposta de públic i engresca la gent gran a seguir-hi venint en properes edicions.

En la cloenda no hi ha faltat el berenar, una rifa de regals i una darrera sessió de ball que, malgrat el risc de pluja, s’ha fet al pati exterior de la Casa Mestres. En representació municipal hi ha assistit la regidora de Promoció Econòmica i Comerç Rosa Cadenas i la regidora de Joventut, Raquel Sans.

Pujol: “La gent troba coneguts, enraona i fa festa, que és l’important”

Música, ball, berenar i germanor podrien ser les quatre paraules que defineixen els Concerts al Pati. Víctor Pujol, president de l’Esplai, comenta que “fa més de vint anys que cada dissabte de juliol fem un concert per reunir persones que els encanti ballar, escoltar música i fer tertúlia amb la gent amb la que estan a gust i un berenar, durant més de dues hores, al preu de 10 euros. Els que venen s’hi troben bé perquè coincideixen amb persones conegudes, enraonen i fan festa, que és l’important”.

Víctor Pujol, president de l'Esplai de Gent Gran La Vila
Cloenda dels'Concerts al Pati' a l'Esplai La Vila
Cloenda dels’Concerts al Pati’ a l’Esplai La Vila

Pujol destaca que les actuacions musicals són en directe: “El Jaume Artó ha vingut 2 dissabtes a cantar, i ens ha portat 2 músics més, en Vicenç i en Joan, que també ho han fet molt bé”.

Víctor Pujol, president de l'Esplai de Gent Gran La Vila

El president de l’Esplai considera clau per al futur del cicle “que s’hi vagin incorporant persones més joves, ja que per diverses circumstàncies n’hi ha algunes que ja no poden venir”, i els engresca a “venir i portar coneguts, que segur que s’ho passaran molt bé”. Valora que “enguany hem tingut més de 200 persones a les quatre sessions i n’estem molt contents”, i agraeix “la tasca de l’equip de voluntaris i de l’Ajuntament, que ens dona suport”.

Víctor Pujol, president de l'Esplai de Gent Gran La Vila

Satisfacció entre les participants

Les opinions respecte el cicle són molt favorables. L’Anna Martínez diu que “és una llàstima que avui s’acabi. Cada setmana he vingut i ha estat estupend. A més, és un clima molt familiar, ja que ens coneixem tots i tenim el mateix tarannà”. La Margarida Bonastre reconeix que “ja ho espero tot l’any amb molta il·lusió i fa molts anys que vinc. M’agrada sobretot el ball, però també berenar juntes”. La Montserrat Barlam reconeix que “aquest any no he pogut venir tant i avui és el primer dia, però altres anys vinc quasi sempre perquè m’agrada, i la companyia és immillorable”. Finalment, la Mercè Blanch explica que “he vingut 3 vegades. M’agrada l’ambient que hi ha i els amics que trobem aquí dins”.

Proper objectiu: el teatre

L’Esplai organitza, al llarg de l’any, activitats “com ara el ioga, la musicoteràpia, informàtica i xerrades de suport”, explica Pujol, però una de les que ha entrat amb força darrerament ha sigut el teatre. Ciscu Querol n’és el responsable, i comenta que “l’any passat vam portar 350 persones a El Progrés al novembre amb la Companyia El Naufragi, i aquest any estem engrescats a fer una cosa super, un espectacle que es dirà Burlesc“.

Querol explica que Burlesc serà “una amalgama de temes escenogràfics musicals, alguns amb muntatges de ball amb certa complexitat, molts relacionats amb temes de pel·lícules, un que glosa la Barcelona pre franquista i post franquista amb cançons de Dagoll Dagom i decorats complexos, i números còmics per fer somriure la gent. Un conglomerat de música i riures”.

Ja fa set mesos que una trentena de persones que pujaran a l’escenari i una dotzena de membres del grup escenogràfic La Tramoia preparen Burlesc “amb assajos tots els dimarts i dijous, treballant coreografia, teatralització i moviments a l’escenari”.

Cisco Querol, coordinador del grup de teatre de l'Esplai

L’estrena es farà el divendres 15 de novembre a El Progrés, durant la Festa de la Castanyada de l’Esplai. Enguany, esperen arribar a la xifra de 400 espectadors.