Puntes de coixí, sardanes i fires en un darrer dia de la Festa del Roser farcit de tradició

547

La plaça de la Vila i la de l’Església han estat, aquest matí, els punts centrals de la programació festiva del Roser amb la 26a Trobada de Puntaires i el 29è Aplec de la Sardana, respectivament. Centenars de persones s’hi han apropat per gaudir de la Fira d’Artesania, del Mercat del Trasto i d’un Pícnic Vimart al pont del Diable. L’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors de l’equip de govern han fet una passejada per les diverses propostes.

El darrer dia de la festa del Roser ha tingut una bona dosi de tradició amb la Trobada de Puntaires, que ha omplert la plaça de la Vila. Antònia Gelabert, presidenta de l’associació de Puntaires de Martorell, destacava que “han vingut 325 puntaires de molts llocs: Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Gironella, Sabadell, el Papiol, Cervelló, Corbera, Sant Andreu de la Barca, Abrera, Olesa de Montserrat…i evidentment de Martorell”.

Un altre punt d’interès de la jornada s’ha produït a la plaça de l’Església, on durant tot el dia les cobles Marinada, Mediterrània i Mil·lenària han tocat sardanes en el 29è Aplec del Roser. “Pel nom de les cobles, l’hem batejat com ‘l’Aplec de les tres M'”, comentava el president de la Secció Sardanista de Martorell Màrius Escoda. Han sonat 41 sardanes, entre les quals s’ha estrenat Ressò de Martorell 2.000, que commemora les 2.000 edicions del programa Ressò Sardanista a Ràdio Martorell. Al migdia, l’arrossada ha portat 150 sardanistes fins els Jardins de l’Enrajolada.

Altres activitats matinals

Entre les dues places, s’ha tornat a desplegar al llarg del carrer de Francesc Santacana un estol de parades d’artesans i de botiguers oferint els seus productes en la 20a Fira d’Artesania de La Vila. A més, ha romàs oberta l’exposició d’imatges del 25è Concurs de Fotografia de Muntanya de l’AEM, s’ha fet jornada de portes obertes a la Farmàcia Bujons i visites teatralitzades al Museu Vicenç Ros. A El Progrés, per la seva banda, el 9è Mercat del Trasto ha tornat a omplir de gom a gom la pista de ball de venedors i compradors, i a la tarda s’ha celebrat una sessió de reggae per a xics, que ha repetit el ple.

Visita institucional

A gran part d’aquestes propostes no hi ha faltat la visita de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i dels regidors de l’equip de govern. Tots ells també han assistit a la jornada de portes obertes que ha fet durant tot el dia l’associació d’Amics del Ferrocarril. El seu president, Jordi Espaulella, explicava que “hem muntat un trenet de 5 polsades i el seu circuit perquè tothom en pogués fer una volta, i per veure les maquetes que tenim a dins del local”.

Pícnic amb vi i música al pont del Diable

La matinal de diumenge també ha inclòs la darrera proposta dels Racons del Vimart, que ha triat com a escenari l’entorn del pont del Diable: el Pícnic Vimart amb Guillem Romà. Ha estat una experiència gastronòmica de cistell, tovalles i tovallons, servei de productes artesanals i de proximitat i vi, maridat amb la música de l’osonenc Guillem Romà.

Monoloaddictes i M’Clàssics

A la tarda, el youtuber AuronPlay ha portat 650 espectadors al teatre d’El Progrés dins el cicle Monoloaddictes amb el seu espectacle El Show de AuronPlay, ple d’humor, d’ironia i del seu estil particular de veure les coses. Mentrestant, a l’auditori Joan Cererols, ha tingut lloc el concert del pianista Lluís Grané, dins el cicle M’Clàssics, Música, Museus Martorell, que proposa la nova entitat de les Joventuts Musicals de Martorell, al qual hi han assistit 160 persones.