Quatre cors actuaran dissabte al Centre Cultural en la 33a edició del Musicoral

929
Musicoral 2016

La Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) celebra cada any el Musicoral per als aficionats al cant polifònic. La 33a edició del festival comptarà amb la participació de 36 corals i 9 concerts a diferents poblacions del Baix Llobregat i l’Hospitalet. L’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural acollirà dissabte (19.00h) el segon recital del cicle, organitzat per la Coral Ars Nova. L’entrada serà gratuïta.

Xavier Pagès, director de la Coral Ars Nova, ha avançat que el concert comptarà amb les actuacions del Cor de la Unió Coral (Sant Feliu de Llobregat), Coral Heura (l’Hospitalet de Llobregat), Coral La Igualtat (Gavà) i Coral Sant Esteve (Sant Esteve Sesrovires). “Són cors diferents, amb trajectòries diverses, però tots ells d’un gran nivell”, ha destacat Pagés, qui també ha lloat la professionalitat dels directors, en especial el fill de Martorell Eduard Vila, actual director de la Coral de Sant Esteve.

Xavier Pagès, director Coral Ars Nova

El Musicoral “mostra l’esperit que, al llarg de més de tres dècades, ens porta a fer música i ens mou a expandir-la per tot el territori”. El festival “és una de les eines culturals que marquen una fita anual dins la cultura del país”. “Una bona oportunitat per a que els cors mostrin el seu repertori a d’altres poblacions, coneguin altres direccions i dinàmiques”, ha incidit Pagès.

Xavier Pagès, director Coral Ars Nova

El primer concert del 33è Musicoral va tenir lloc el 18 de febrer a Sant Feliu de Llobregat i el segon serà el de Martorell aquest dissabte. A Abrera es farà el 25 de febrer, a l’Hospitalet el 4 de març, a Begues el 10 de març, a Sant Boi l’11 de març i a Gavà el 17 de març.

Concerts de la Coral Ars Nova i el Cor Inovyn

La Coral Ars Nova actuarà al concert de l’Hospitalet, juntament amb la Coral Lluna d’Argent de Cornellà, la Coral El Llessamí de Sant Vicenç dels Horts i Lo Llobregat de les Flors del Prat de Llobregat. El cor martorellenc interpretarà Da pacem Domine d’Arvo Pärt, In the bleak midwinter de Gustav Holts, The lord bless you and keep you de J. Rutter Milford i Vaixell de Grècia de Lluís Llach.

El Cor Inovyn de Martorell, dirigit per Carles Farràs, participarà al recital d’Abrera amb la Coral Sellarès de Gavà, la Coral Ferran Sors de Sant Andreu de la Barca, i la Coral Sons i Veus de l’EMME d’Esplugues de Llobregat. Les cançons triades pel cor local de veus masculines seran Por la belleza terrenal de John Rutter, Em dónes força de Rolf Løvland, Alma de Dios de José Serrano Simeón, Viento del Norte de Nando Agüeros i Boga, boga, cançó popular basca harmonitzada per Jesús Guridi.