Quatre membres d’Artistes Plàstics de Martorell participen a les ‘Meninas de Canido’, conegut certamen d’art urbà a Ferrol

1634
Pili Pico, Paco Arasa, Mho Dueñas i Kun Vallespín
Pili Pico, Paco Arasa, Mho Dueñas i Kun Vallespín

Quatre integrants de l’associació d’Artistes Plàstics de Martorell -Paco Arasa, Mho Dueñas, Kun Vallespín i Pili Pico-, es troben a Ferrol (Galícia) per participar en unes jornades d’art urbà que tenen lloc un cop l’any al municipi gallec. La temàtica d’aquest esdeveniment és la reinterpretació del famós quadre de Velázquez Las Meninas, on cada artista convidat plasma en una paret la seva pròpia versió d’aquesta obra mestra barroca. L’objectiu principal d’aquesta intervenció és millorar les parets més degradades del barri de Canido a través de l’art urbà.

Les Meninas de Canido és un certamen organitzat per l’artista Eduardo Hermida que cada any convida a artistes d’arreu del món per participar en l’esdeveniment. L’artista gallec va visitar Martorell fa dos anys amb motiu de l’IntARTvenció, i l’any passat els també gallecs Gonzalo i Àlex van participar en la creació del mural de la façana interior del Pavelló Esportiu Municipal. Enguany, Hermida ha volgut retornar la invitació a l’entitat martorellenca i Paco Arasa, president d’Artistes Plàstics de Martorell, ha valorat positivament l’estada i l’experiència viscuda a Ferrol. “Estem molt contents, hi ha una participació estupenda i un nivell molt important” ha explicat Arasa.

Paco Arasa, president Artistes Plàstics de Martorell

Mònica Dueñas, membre d’Artistes Plàstics de Martorell, és la causa principal del naixement d’aquesta relació entre Martorell i els artistes gallecs. Al 2015 va participar en solitari a les Meninas de Canido i després d’una molt bona experiència va decidir compartir-la amb l’entitat local i intentar unir les dues poblacions.

Mònica Dueñas, artista martorellenca

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha volgut visitar aquest cap de setmana l’expedició martorellenca a Galícia, on ha acompanyat Arasa, Dueñas, Vallespín i Pico durant uns dies. “És una experiència bastant enriquidora i a partir d’aquest certamen intentarem trobar també artistes que vulguin participar a la nova edició de l’IntARTvenció a Martorell” ha avançat Corral.

Sergi Corral, regidor de Cultura