Martorell ha entrat aquest dilluns a la fase 0,5 de la desescalada, un període intermedi abans de passar completament a la fase 1 de desconfinament. Es permeten algunes activitats més en relació a la fase 0 inicial, però encara no és un retorn a la normalitat. Cal seguir complint les mesures d’higiene i distància social, així com amb les franges horàries establertes per sortir al carrer.

En aquesta fase 0,5 es permet anar a un establiment comercial sense cita prèvia. També s’amplia el permís d’obertura als comerços de més de 400m2. Poden obrir sempre que es restringeixi la zona d’ús dels compradors i tot allò que superi les dimensions autoritzades quedi tancat al públic. Pel que fa a les rebaixes, els botiguers poden oferir descomptes sempre i quan no impliquin aglomeracions.

Els centres escolars poden obrir per fer tasques de neteja i administratives -per exemple per fer-hi la preinscripció escolar-

L’Ajuntament està treballant per obrir pròximament la Biblioteca Martorell, però per oferir el servei de préstec i devolució, sense sales de lectura ni activitats programades. Museus de Martorell també reprendrà l’activitat per visitar les seves col·leccions amb un terç de l’aforament.

Obren els llocs de culte amb un terç de l’aforament. Es flexibilitzen les vetlles amb una assistència màxima de 15 persones en espais a l’aire lliure i de 10 persones en espais tancats. Als enterraments pot assistir un màxim de 15 persones i el ministre de culte o figura assimilada.

En aquesta fase encara no es poden obrir els gimnasos i els centres esportius. Tampoc bars i restaurants, ni tan sols les terrasses, només per oferir menjar per emportar. No es poden fer les trobades familiars i d’amics a dins de les cases amb un màxim de 10 persones. No suposa cap canvi en la mobilitat ni en les franges horàries per baixar al carrer.