“Que Sant Jordi Sigui el dia del llibre, la rosa… i els aliments solidaris”

370

Un gra de sorra que pot ajudar molt els que més ho necessiten. És l’esperit de la campanya de recollida d’aliments Per un Sant Jordi solidari que organitzen el Club Social Punt de Trobada, el Centre de Dia de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell, Càritas i la Creu Roja, i que tindrà lloc el proper dijous 23 d’abril, a la plaça de les Cultures, davant del Centre Cultural.

Segons Nit Bachs, tècnica del Centre de Dia, “el Sant Jordi solidari significa capgirar una mica el concepte que tenim del col·lectiu de salut mental: volem participar de manera activa en la societat i per això hem elaborat unes agulles de pit que regalarem a canvi d’un aliment a tothom que col·labori amb la campanya”.

Flors de feltre a canvi d’aliments
L’objectiu d’aquesta iniciativa solidària és recollir aliments de llarga durada per al Banc d’Aliments. A canvi, els membres del Centre de Dia i del Club Social Punt de Trobada han confeccionat agulles de pit de feltre en forma de rosa, com l’any passat; la novetat d’enguany, expliquen, són uns altres fermalls, fets amb càpsules de cafè usades.

El president de Creu Roja Martorell i Baix Llobregat Nord, Santiago Sánchez, destaca i agraeix el fet que “les persones del Centre de Dia puguin desenvolupar una activitat tan important com aquesta, una tasca que fan amb tota la bona fe i sense que els importi el temps que hi dediquen amb l’objectiu d’ajudar qui més ho necessita”.

La membre de Càritas Martorell Assumpta Clopas afirma que aquesta campanya és una magnífica oportunitat “de practicar el valor de la solidaritat, valor que hem d’integrar a les nostres vides, sigui època de crisi o no”. I adverteix que “als nostres beneficiaris els costa molt trobar feina, per diferents raons, i per això creiem que aquesta solidaritat haurà de continuar”.

La campanya Per un Sant Jordi solidari tindrà lloc el proper 23 d’abril a la plaça de les Cultures, davant del Centre Cultural des de les 9 h del matí fins a les 19 h del vespre. Tot i que el seus responsables asseguren que mantindran la paradeta mentre hi hagi persones amb ganes d’aportar aliments.

La intenció dels organitzadors és que “Sant Jordi sigui el dia del llibre, la rosa… i els aliments solidaris”.