Quim Torra: “El Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell tirarà endavant amb ambició”

501

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest matí les instal·lacions del Centre de Formació Professional d’Automoció (CPFA), acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i s’ha reunit amb els membres del Consorci i els representants de les patronals i dels sindicats implicats, amb els quals ha analitzat l’acord perquè el centre pugui entrar en funcionament la propera tardor.

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ja ha posat en marxa el procés de licitació per gestionar el CPFA. Els plecs haurien de publicar-se abans de les vacances d’estiu per poder fer l’adjudicació a la tardor. Grans grups de l’automoció es trobarien entre els aspirants a gestionar l’escola. A més, es preveu la constitució d’un òrgan de seguiment de l’execució del contracte amb representants de la Generalitat i de tots els agents econòmics (CCOO, UGT, Foment, Pimec i el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya), i un representant de l’Ajuntament de Martorell.

Torra ha celebrat “el gran acord assolit entre Govern, agents econòmics i socials i l’Ajuntament de Martorell”, que farà possible que el CFPA “pugui tirar endavant amb ambició, amb tot el talent i la voluntat d’esdevenir un centre de referència a nivell europeu”. Ha explicat que el centre acollirà “més de 15.000 estudiants cada any”, i “ens permetrà una projecció de país, del sector de l’automoció i de la formació professional que necessitem”.

Quim Torra, president de la Generalitat

El cap de l’Executiu s’ha congratulat que “després de sis anys”, s’hagi arribat a aquest compromís que “uneixen dues prioritats del Govern: el sector de l’automoció i la formació professional, dos àmbits que més volem projectar cap al futur”. I ha insistit a agrair la disposició de totes les parts implicades, perquè “hem sabut trobar la fórmula perquè tothom se senti integrat, i tothom tingui aquesta voluntat de fer que el sector de l’automoció, tan important i tan representatiu pel PIB, encari el futur amb més convicció, i disposem d’estudiants preparats, que és el que les empreses ens demanen”.

Quim Torra, president de la Generalitat

El CFPA és un centre integral de formació, que té per objectiu consolidar la competitivitat del sector de l’automoció, millorar la seva productivitat i ajudar a la creació de nous llocs de treball. El centre vol ser també la resposta a les demandes de les empreses amb personal qualificat i amb capacitat per requalificar-se. La directora del Consorci de Formació Professional d’Automoció, Teresa Casanovas, ha celebrat que avui “es pugui fer el conte enrere per posar-lo en marxa, definitivament”.

Teresa Casanovas, directora Consorci d'FP d'Automoció

La regidora d’Ensenyament, Núria Canal, ha recordat que l’Ajuntament de Martorell va enviar un requeriment a la Generalitat el mes de febrer per reclamar el retorn dels terrenys on hi ha les instal·lacions si no es posaven en marxa amb celeritat. Canal ha incidit que la pressió del consistori ha estat determinant per desencallar el projecte.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament

També hi han estat presents a la visita el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral.