Quim Torra: “La nostra força per l’1-O és la gent que vol un país més just, solidari i pròsper”

1072
Crida per la democràcia. Acte d'Òmnium Cultural. Rambla de Les Bòbiles. Quim Torra
Crida per la democràcia. Quim Torra

Òmnium Cultural ha celebrat, aquest diumenge al migdia a Martorell, un dels més de 300 actes simultanis desplegats arreu del territori dins la campanya Crida per la democràcia per votar el proper 1 d’octubre. L’ex president de l’entitat a nivell nacional, Quim Torra, ha defensat el vot pel sí a la independència de Catalunya com a trampolí per a crear un país “més just, pròsper i solidari”. El president local, Jordi Gibert, ha llegit el manifest, que denuncia la “deriva antidemocràtica de l’estat” i que reclama la mobilització a les urnes de tots els demòcrates, siguin partidaris del sí o del no.

Quin Torra ha cridat a la “mobilització permanent fins l’1-O. Front la por i l’amenaça, més democràcia. La llibertat depèn de vosaltres, de la força de la gent que s’estima el seu país i que el vol solidari, just i pròsper”. Alhora, ha destacat que “estem en una cruïlla clau per a la nostra història i la independència ens farà palanca”, i que “el referèndum ens posarà en un punt irreversible. Cal tenir esperança i coratge, perquè ho farem molt bé”.

Quim Torra, ex president d'Òmnium Cultural

Lectura del manifest

Gibert ha llegit el manifest comú, que denuncia que “vivim en un estat que ens impedeix avançar i que des de 2010 ha suspès prop de 30 lleis aprovades democràticament pel parlament de Catalunya i que són indispensables per respondre a drets bàsics com ara l’emergència en l’habitatge o la pobresa energètica”. El text denuncia que “l’estat espanyol margina les infraestructures, polititza la justícia, ataca el català, l’escola, les institucions i els representants polítics. És una deriva antidemocràtica impròpia de l’Europa del segle XXI”.

Lectura del manifest d'Òmnium Cultural, a càrrec del president local, Jordi Gibert

L’acte, festiu i reivindicatiu, ha inclòs xocolatada, vermut, actuació dels Capgrossos de Martorell, de cant coral i del solista de la formació Obeses, Arnau Tordera. S’hi han aplegat 300 persones, que han corejat alhora el lema “votarem” i que han cantat Els Segadors.