Ràdio Martorell celebra el Dia Mundial de la Ràdio amb la complicitat dels oients

526
Dia Mundial de la Ràdio

L’emissora municipal Ràdio Martorell s’ha unit aquest dilluns a la UNESCO per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio amb una programació especial. Els objectius són posar de relleu el paper que juga el mitjà de comunicació a les nostres vides, com ens informa, entreté i dóna veu.

La sisena edició del Dia Mundial de la Ràdio té com a lema ‘La ràdio ets tu’, una crida a una major participació de les audiències i les comunitats en la planificació i gestió de les emissores de ràdios. Totes les ràdios i organitzacions de mitjans de comunicació estan convidades a preparar esdeveniments i programes especials per explicar el seu poder transformador.

Ràdio Martorell està oferint, al llarg de la jornada, una programació especial amb la complicitat dels seus oients. De 9.00 a 11.00h, el programa ‘Mil Moments Musicals’ ha estat presentat per alguns representants de les entitats martorellenques. Xavier Vila, Juanita Ponce i Montserrat Campmany han acompanyat Assumpta Mera per engegar el dia amb energia i un allau de trucades.

Maria Cerezuela ha presentat, de 12.00 a 13.00h, un especial ‘Gent amb Entitat’ amb la participació de les veus més veteranes de l’emissora: Màrius Escoda, Rosa Farreras, Isabel González, Assumpta Mera o Pablo Picón, que han explicat els inicis de l’emissora i moltes anècdotes.

De 13.00 a 13.30h, s’ha emès un reportatge sobre la història radiofònica a Martorell. Jaume Monés i Irene Jurado han presentat el ‘Radioinformatiu’, de 13.30 a 14.00h, amb una entrevista a la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

La programació especial del Dia Mundial de la Ràdio seguirà aquesta tarda amb ‘Es pot escoltar’ (14.30h). Marcel Puerta seleccionarà músiques d’anuncis de ràdio que s’han vist a la televisió

També podran escoltar, a les 15.30h, el conte que els alumnes del 1r i 2n de Primària del Col·legi La Mercè van enregistrar a l’emissora, dins el projecte interdisciplinar ‘Hi havia tres vegades’, a partir de les intel·ligències múltiples.

El ‘Radioesport’, a les 19.00h, dedicarà un temps a repassar les fites esportives més destacades el curs passat que han estat retransmeses al nostre dial. Andreu Ortega tancarà la jornada, a les 21.00h, amb un ‘Revolta Sonora’ exclusiu.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha volgut felicitar els professionals de Ràdio Martorell i ha reconegut “la important tasca que fa en la vida normal de les persones”. La ràdio “és un mitjà imprescindible i m’agrada destacar el paper d’acompanyament i de proximitat que fa”.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, ha incidit en “el rol dinàmic de la ràdio, tot adaptant-se als canvis per oferir noves formes d’interacció i participació”. I ha accentuat la tasca diària dels col·laboradors que, de forma desinteressada,”enforteixen i complementen la graella de Ràdio Martorell”. “El Dia Mundial de la Ràdio ha de ser, doncs, un reconeixement als treballadors, col·laboradors i oients; a tots aquells que formen la comunitat de l’emissora”.

Dia Mundial de la Ràdio
El Dia Mundial de la Ràdio es va celebrar per primera vegada el 2012 després de la seva proclamació oficial a la Conferència General de la UNESCO de 2011. Posteriorment va ser adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides. En anteriors ocasions, el tema de la jornada s’ha dedicat a la igualtat de gènere, la participació dels joves, i la ràdio en situacions de desastres i emergències humanitàries. El 2016, més de 380 ràdios en 80 països diferents van organitzar esdeveniments per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio.