Recepció municipal als 23 esportistes de l’Arc de Sant Martí que van als Special Olympics

1068
Recepció als participants dels Special Olympics
Recepció als participants dels Special Olympics

L’Ajuntament de Martorell ha organitzat aquest dimarts a la Casa de la Vila una recepció institucional als 23 esportistes de l’Arc de Sant Martí que participaran als 11s Jocs Special Olympics, des d’aquest dijous 4 d’octubre i fins diumenge. L’alcalde Xavier Fonollosa ha animat els participants a viure l’experiència. Tots plegats s’han fet la fotografia de família i han rebut com a obsequi una bandera de Martorell per a que la llueixin durant l’esdeveniment.

“Aneu a uns jocs olímpics i des de l’Ajuntament us desitgem molta sort. Tan de bo aconseguiu moltes medalles, però si no se’n porten tantes, esperem que us ho passeu molt bé, i amb això ja haurà valgut la pena l’experiència”, ha destacat Fonollosa. L’alcalde ha estat acompanyat de la regidora de Benestar Social i Joventut Cristina Dalmau; dels regidors Núria Canal, Míriam Riera i Lluís Amat; de la presidenta de l’Arc de Sant Martí, Juani González; de tècnics del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones i de dirigents de la Unió Futbol Sala Martorell.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Martorell, representat en petanca i futbol sala

L’expedició la composen 23 esportistes, 5 entrenadors, 2 persones de suport i uns 25 familiars. L’equip de futbol sala jugarà a Andorra, mentre que els de petanca ho faran a La Seu d’Urgell entre el dijous 4 i el diumenge 7 d’octubre. Els Jocs, organitzats per la Federació ACELL i amb el suport dels Ajuntaments i la Generalitat, tindran com a eslògan ‘El millor és qui ho intenta’, i acolliran uns 1.400 esportistes, 1.293 dels quals catalans i 114 de 13 delegacions d’Espanya i de la resta d’Europa.

La gerent de la Fundació, Rosa Cadenas, ha lamentat que “no ens n’hagin seleccionat més, però intentarem esforçar-nos per a que la propera vegada incrementem la xifra”. En tot cas, ha reconegut que “estan tots molt il·lusionats i de tornada de l’estiu portem fent 3 sessions d’entrenaments setmanals. L’objectiu és que s’ho passin molt bé i coneguin molta gent, i que, si pot ser, aconsegueixin moltes medalles”.

Rosa Cadenas, gerent de la Fundació Arc de Sant Martí

“És un grup molt variat, en el que hi ha veterans que com el Santi Fusalba que ja va portar la torxa olímpica l’any 1988 o el Pere Albert, que ja hi era l’any 1992, i 2 que s’estrenen”, ha explicat Cadenas. La resta es retrobaran amb companys amb els que ja van coincidir fa 4 anys a Calella en la darrera edició catalana dels Special Olympics, o ara fa 2 anys, quan l’edició espanyola va triar com a seu la ciutat de Reus.

Rosa Cadenas, gerent de la Fundació Arc de Sant Martí

A l’acte també s’ha anunciat que l’equip de futbol sala de l’Arc de Sant Martí esdevindrà, aquesta temporada, el 24è del recentment creat club Unió Futbol Sala Martorell. Una nova entitat que fins ara integraven els equips de l’antiga Associació Esportiva Martorell i el Futsal Martorell –abans AE Pares i Mares del Futbol Sala-.