Recepció oficial als alumnes d’intercanvi de Chevilly-Larue a El Círcol

1312
Recepció alumnes Chevilly-Larue
Recepció alumnes Chevilly-Larue

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, i Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, han donat la benvinguda, aquest divendres a El Círcol, als 21 alumnes del College Liberté de Chevilly-Larue. Els joves resideixen cinc dies a casa dels corresponsals de 4t d’ESO dels instituts Pompeu Fabra, Joan Oró, Maria Canela i el Col·legi La Mercè de Martorell, en una experiència d’intercanvi lingüístic i cultural.

Durant els parlaments, l’alcalde ha recordat com ell va aprendre francès gràcies al primer intercanvi escolar martorellenc amb França que l’Escola Els Convents va organitzar l’any 1979. “Aquella experiència va ser de les millors que vam tenir com a nens. Sempre que us veig em trasllado en el temps i recordo el què hi vaig viure. Va ser una vivència inoblidable i, encara ara, mantinc relació amb el meu corresponsal”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Ja fa molts anys que fem aquest intercanvi, que funciona molt bé. No és pas una excursió, sinó un intercanvi cultural, de convivència i lingüístic. Us animo a que això no s’acabi aquí, i que les parelles d’alumnes puguin continuar el contacte i forjar una amistat”, ha expressat la regidora Míriam Riera.

Míriam Riera, regidora de Participació

Han acompanyat l’alcalde i la regidora, durant la benvinguda, la tècnica del Departament de Relacions Internacionals de Chevilly-Larue, Evelyne Boillet, i el regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Martorell, Josep Casasayas. A la recepció, també hi han estat convidades les famílies acollidores i els professors dels centres. En acabar l’acte, s’ha servit un sopar a peu dret i els estudiants han gaudit d’una festa amb el discjòquei Quim Martínez.

Els alumnes francesos van arribar dijous i estaran a Martorell fins el proper dimarts, 10 d’abril. Els primers dies han tingut l’oportunitat de fer visites culturals a Barcelona. Han visitat la platja de la Barceloneta, el Palau de la Música i la Sagrada Família. Dilluns assistiran a classe amb els seus corresponsals martorellencs i gaudiran dels monuments de Gaudí al passeig de Gràcia i del barri Gòtic. Dimarts encara tindran temps de conèixer Sitges.

Clàudia Conejero, alumna de l’Institut Maria Canela, ha dit que aquests intercanvis són “una experiència única, perquè mai havia conviscut amb algú que no fos de la meva nacionalitat. Quan vaig anar a França, la família acollidora era molt extravertida i vam fer plans molt divertits. Ara els hi tornem, perquè s’ho mereixen”.

Clàudia Conejero, alumna Institut Maria Canela

L’alumna del Col·legi La Mercè, Ainoa Martínez, ha reconegut que durant el seu intercanvi s’ho va passar molt bé i va tenir l’oportunitat de conèixer gent nova que ara forma part de la seva vida.

Ainoa Martínez, alumna Col·legi La Mercè

Sasha Rap, alumne del College Liberté, ha explicat que el viatge és “molt interessant” i que “el meu corresponsal i els seus pares són molt agradables”. El jove francès ha dit que, si pogués, es quedaria a viure a Martorell perquè li ha agradat molt.

Sasha Rap, alumne College Liberté

Viatge institucional a Chevilly al maig

Del 17 al 19 de maig, és previst que una delegació de l’Ajuntament de Martorell viatgi a Chevilly-Larue per fer una visita institucional amb motiu dels 25 anys d’agermanament que es van commemorar l’any passat. Aquest serà el primer cop que l’alcalde conegui la ciutat francesa. Fonollosa hi anirà acompanyat del primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, de la regidora de Participació, Míriam Riera, i el regidor de Cultura, Sergi Corral.

Míriam Riera, regidora de Participació

L’agermanament entre Martorell i Chevilly-Larue data de 1992, i des de 2006 inclou un doble intercanvi lingüístic i cultural entre els joves dels dos municipis. L’intercanvi ha anat afegint un calendari de visites pedagògiques, culturals, tècniques i polítiques que fomenten la coneixença mútua. Martorell i Chevilly són dues ciutats semblants, amb un nucli antic històric, una perifèria de barris nous i certa proximitat amb grans capitals.