‘Recicla’t +45’ continua les seves sessions d’orientació i inserció laboral per a majors de 45 anys

525
'Recicla't + 45'
'Recicla't + 45'

El passat mes de maig el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell va iniciar, per quart any consecutiu, una nova edició del ‘Recicla’t +45’, programa d’orientació i ocupació per promoure les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys. Durant sis mesos es realitzaran diferents accions formatives i d’orientació adreçades als diferents perfils de participants.

El programa es va iniciar al mes de maig, i des del seu inici s’han atès i donat d’alta 14 usuaris del Servei Local d’Ocupació de Martorell. D’aquests usuaris inscrits, set continuen actius, la resta, després d’una entrevista inicial i l’alta al programa no han continuat. Fins al moment, dels 14 participants dos han aconseguit un contracte laboral.

Els usuaris s’han inscrit per dues vies diferents: recerca per contacte telefònic i derivacions de les sessions d’acollida de demandants que es realitzen setmanalment al centre. Tot això, el programa té dues vies d’inscripció més obertes que són: apuntar-se mitjançant el web del programa i la possible derivació d’altres programes.

Aquest innovador programa, impulsat pel Centre de Promoció Econòmica i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris, s’adreça a persones majors de 45 anys en situació d’atur i inscrites al servei Local d’Ocupació de Martorell que tinguin necessitat de reorientar-se professionalment i actualitzar els seus coneixements i competències, entre d’altres, per millorar així la seva ocupabilitat.

Per tal de donar aquest tipus de suport a les persones, el projecte segueix la metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció, en què es treballen les fases següents: orientació, formació i intermediació laboral. Es donarà suport en la definició del projecte professional, treballant les competències transversals i aspectes motivacionals de cada participant mitjançant accions individuals i grupals on es treballarà les eines i canals de recerca de feina, proporcionant recursos per fer front a les diferents metodologies de processos de selecció, coneixement del mercat laboral, espais de networking amb empreses, etc. A més, les persones participants del programa, tenen l’oportunitat de rebre formació TIC, projecte anomenat ‘Reincorpora’t amb les TIC’.

Accions ‘Recicla’t +45’

Dins el programa ‘Recicla’t +45’ els participants seleccionats treballaran per a millorar les seves competències professionals, reben orientació laboral i formativa i aprenen a defensar les seves candidatures durant una entrevista de feina.

El programa preveu un itinerari de diferents accions: tutories i acompanyament, accions formatives grupals, dinamització d’espai de recerca de feina i l’apropament al teixit empresarial del municipi.

Els usuaris participants han realitzat fins ara un pla de recerca de feina, i entrevistes periòdiques d’orientació i de recerca de feina. Altres accions formatives en marxa són les sessions formatives ‘Reincorpora’t amb les TIC’, el curs ‘Alfabetització digital’, recursos per trobar feina ‘El Mòbil’ i ‘Actic Nivell Mig’, per a usuaris que vulguin acreditar les seves competències en eines TIC i tenir el títol dels seus coneixements.

Preinscripcions

Per participar del programa és necessari realitzar la PREINSCRIPCIÓ ONLINE o bé dirigir-se al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n. Tel. 93 775 31 01). Més informació.