Reconeixement al treball del Centre Ocupacional de Can Serra en l’11 jornada de portes obertes

346
Portes obertes Can Serra
Portes obertes Can Serra

El Centre Ocupacional de Can Serra ha obert aquest matí les seves portes per mostrar tota la feina que desenvolupen els seus treballadors al llarg de l’any. Els visitants han pogut veure com estan d’acolorides les plantacions de flors, herbes aromàtiques i hortalisses. A més, s’ha inaugurat una exposició d’obres de ceràmica i arts plàstiques fetes pels usuaris, i s’ha gaudit d’un aperitiu amb productes dels seus cultius.

L’11a jornada de portes obertes s’ha iniciat amb la descoberta d’un trencadís de ceràmica, creat pels usuaris de Can Serra, que han col·locat a la façana de l’edifici. “Els presents han pogut votar un seguit de petits projectes escultòrics de guix, elaborats als tallers d’art. L’escultura guanyadora es reproduirà en gran, l’any vinent, al jardí de l’equipament”, ha explicat la directora de Can Serra, Salo Moliner.

Enguany, també han estrenat “un hort de plantes medicinals i aromàtiques que creiem que generarà molta feina perquè darrere aquest món hi ha moltes activitats que podrem fer”, ha exposat Moliner. La parcel·la conté una àmplia gamma d’herbes per cuinar, per decorar, pel benestar i, fins i tot, per curar.

Salo Moliner, directora Can Serra

Els treballadors de Can Serra Rafael López i Núria Ros, s’han mostrat contents de rebre tants visitants, satisfets amb la feina feta i amb el reconeixement per part de l’Ajuntament i els veïns de Martorell.

Rafael López i Núria Ros, treballadors Can Serra

En acabar la matinal, els presents han estat obsequiats amb un aperitiu elaborat amb productes de Can Serra: crema de carbassa, pastes de full amb melmelades, i brotxetes amb fruita i xocolata.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat que “avui és aquell dia especial que tots espereu perquè ensenyeu el que feu a Can Serra als vostres familiars i a tota la gent que s’hi ha volgut aplegar. Vull felicitar-vos perquè feu una feina envejable: les melmelades, obres d’art, l’hort i les flors amb ànima social que veiem als carrers i places del nostre poble. Totes aquestes flors es fan aquí i això és un mèrit espectacular. Que tinguem el poble maco i endreçat també és gràcies a vosaltres”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Can Serra és un servei adreçat a facilitar a les persones usuàries una atenció diürna per assolir la seva inclusió social i laboral, en funció de les possibilitats de cadascuna i a través d’un pla d’atenció individual. La masia ofereix activitats relacionades amb la jardineria, l’horta i el manteniment d’espais verds, així com a activitats que milloren l’autonomia i la inclusió social de les persones usuàries. És en aquest espai on hi ha el viver municipal amb els dos hivernacles.

El centre s’organitza en un horari d’atenció de 40 hores setmanals diürnes, matí i tarda, i en dos serveis (STO i SOI). En els mesos de més calor es fa jornada intensiva. El Servei de Teràpia Ocupacional (STO) s’ocupa de l’atenció a persones majors de 16 anys que hagin finalitzat els estudis obligatoris i tinguin reconeguda la discapacitat intel·lectual amb un grau superior al 65%.

Les activitats que es realitzen són: jardineria a Can Serra i a altres espais municipals; horta i manteniment de Can Serra; tallers de cuina; inclusió social, participació en esdeveniments culturals del poble; elaboració de centres de taula per a actes de l’Ajuntament; xerrades a càrrec de professionals externs; bricolatge; tècniques de conservació d’aliments; assemblees; arts plàstiques; jocs de taula; manualitats; esports; informàtica; programa mensual a Ràdio Martorell, i excursions.