Reconeixen el voluntariat de Creu Roja Baix Nord als centres penitenciaris de Brians

544

El Departament de Justícia de la Generalitat va reconèixer la tasca de 81 professionals i institucions vinculades als serveis penitenciaris, entre elles Creu Roja Baix Nord per la tasca als centres penitenciaris de Brians. El lliurament va tenir lloc divendres a la Ciutat de la Justícia en motiu de la festa de la Mercè, patrona de les institucions penitenciàries. El conseller de Justícia, Carles Mundó, i el director general de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó, van lliurar el guardó al president de Creu Roja Baix Nord, Santiago Sánchez.

Creu Roja Baix Nord porta 25 anys combatent el rebuig que alguns fills de les preses de Can Brians senten cap a les seves mares pel fet d’estar recloses i el distanciament que aquesta situació implica, “a través d’un projecte pioner a l’Estat que es basa en activitats conjuntes i trobades”, segons Santiago Sánchez.

Els fills de les internes als centres penitenciaris “són separats de les seves mares quan aquestes entren a la presó, a menys que el nen hi hagi nascut al període de reclusió”. Els nadons poden quedar-se amb elles fins que compleixin tres anys. Quan estan embarassades, les preses a Can Brians es traslladen al centre penitenciari Wad-Ras de Barcelona, on Creu Roja també realitza “un programa específic de seguiment dels petits”.

L’entitat també organitza activitats amb presos “per explicar el valor humanitari de ser voluntari i treballar al servei de les persones més desafavorides”, va dir Sánchez, per a qui aquest guardó implica “un reconeixement a la nostra institució, però sobretot al valor de la tasca diària del voluntari”.