Rècord de participants a la Marxa de la Primavera amb el castell de Rocafort de novetat

470

Dues mil persones s’han apuntat a caminar per la muntanya de Martorell en la XXIII Marxa de la Primavera, organitzada per la regidoria d’Esports del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAP). La caminada popular ha comptat amb dos circuïts, sent la novetat l’itinerari fins al castell de Sant Genís de Rocafort. L’amenaça de pluja no ha anat a més i els participants han gaudit d’un matí de diumenge a l’entorn natural de Martorell.

Rècord d’inscrits en l’edició del 2015 de la popular Marxa de la Primavera. “Dos milers de persones s’hi ha apuntat, 400 més que l’any anterior”, segons explicava el regidor d’Esports, Albert Fernández, abans d’iniciar la popular caminada per la serra de l’Ataix. La particularitat de l’activitat, que no te caràcter competitiu, és que es pot practicar en família. Així, persones de totes les edats han compartit l’espai natural i les vistes espectaculars des de la muntanya de Martorell.

Els participants han pogut triar entre les dues propostes de circuït: l’habitual de 6,5 quilòmetres que puja per la Roca Dreta, passa per la pista forestal de Les Torretes, Quatre Camins (on s’hi ha instal·lat el punt d’avituallament amb aigua i pomes) i les Mines de Plom, o el nou circuït, d’uns 2 quilòmetres, fins al castell de Sant Genís de Rocafort. Aquesta darrera proposta “ha despertat l’interès de molts martorellencs ja que els ha permès descobrir el patrimoni local i gaudir d’unes excel·lents vistes sobre Martorell”, remarca l’Albert Fernàndez.

La caminada s’ha iniciat a les 10.00h des de la plaça del Pavelló Esportiu, després d’haver fet els exercicis d’escalfament guiats per una monitora d’esports. Abans, des de les 09.00h, els inscrits podien recollir les samarretes commemoratives de l’edició d’enguany. Fernàndez explica que “degut a l’èxit de les inscripcions i que, en aquesta ocasió, els participants podien escollir les talles, s’han exhaurit”. De totes maneres, “els inscrits no es quedaren sense samarreta ja que aquesta mateixa setmana se’ls hi farà arribar”, ha afegit.

El primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, el regidor d’Esports, Albert Fernández, el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, la regidora de Cultura i Joventut, Cristina Dalmau, la regidora de Benestar Social, Salut i Ensenyament, Mercè Morera, el regidor de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones, Lluís Esteve, i el regidor d’Hisenda i Règim Intern, Josep Casasayas, s’han apuntat a l’exitosa caminada de benvinguda a la primavera que ha reunit dues mil persones.