Rècord de participants al Mercat d’intercanvi i de segona mà en la VII edició

426

Fins a 72 parades s’han instal·lat aquest matí de diumenge a la rambla de les Bòbiles amb productes usats i de segona mà en la VII edició del mercat d’intercanvi i de segona mà que promou la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell. El bon temps ha provocat una gran afluència de visitants que no han desaprofitat l’oportunitat d’obtenir gangues a preus assequibles.

Una xifra rècord que demostra l’auge d’aquest sector provocat, principalment, per l’atur i el context de recessió econòmica actuals. Objectes antics, aparells d’electrònica, llibres, cds, roba i bisuteria s’han pogut vendre i intercanviar entre els visitants que han recorregut la rambla.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament, Sira Sanz, explica que “aquest mercat permet donar una segona vida a molts objectes a d’altres persones que els puguin necessitar i treure’n profit sense la necessitat de llençar-ho. Estem molt satisfets perquè hem aconseguit consolidar aquesta proposta, amb més de 70 participants i amb una quinzena en llista d’espera”.

Els paradistes hi participen de forma gratuïta després d’inscriure’s prèviament a l’Ajuntament. Inicialment, el mercat va néixer com un espai d’intercanvi d’objectes però des de fa tres edicions s’inclou la venda de productes de segona mà. Sanz reconeix que “el de segona mà té més tirada, tant per als que volen vendre com per als que volen comprar objectes. El perfil dels participants i dels visitants és molt variat”.

Informació de la campanya de recollida d’oli

Aprofitant el mercat d’intercanvi i de productes de segona mà, l’Ajuntament de Martorell ha instal·lat un punt d’informació als ciutadans per explicar-los el nou sistema integrat de recollida d’oli que es va posar en marxa a principis d’aquest any. S’han repartit embuts als visitants perquè es conscienciïn en el reciclatge, també, de l’oli usat.