‘Recordar els meus sentiments’, ceràmica i pintura d’Orlanda Ponz al vestíbul de la Biblioteca

792

Fins al 30 de novembre, la Biblioteca Martorell acull al seu vestíbul la mostra Recordar els meus sentiments d’Orlanda Ponz. L’artista martorellenca presenta una selecció la seva obra en la qual podem veure peces de terracota, creacions de ceràmica, quadres florals i olis sobre tela. Tota l’obra respira el desig implícit d’agradar i seduir l’espectador amb les formes, les textures i els colors que donen elegància i majestuositat.

Nascuda a Alcanyís (Terol) fa 88 anys, però fincada a Martorell, Ponz reconeix que el talent li ve del seu pare, qui també tenia grans qualitats artístiques. La seva mare, modista i planxadora, li va ensenyar l’ofici, del qual posteriorment se’n treuria el diploma oficial de la Diputació de Barcelona. Va estudiar arts plàstiques a Martorell i a Barcelona, on també va fer un seminari de treball de la seda natural.

Durant 17 anys, entre 1992 i 2009, va ser professora del taller d’art al local de l’associació de veïns El Pla. Dos dies a la setmana, s’hi aplegava una desena de dones a qui els apassionava l’art però que no havien agafat mai un pinzell. Ponz hi ensenyava tècniques de ceràmica, terracota, lacat japonès, estampació de seda natural i normal, pa d’or, oli sobre llenç i esmaltat.

L’any 2013, l’Ajuntament de Martorell va retre homenatge a l’artesana amb una exposició dels treballs d’una trentena de les seves alumnes a la Sala Muxart del Centre Cultural. Ponz va ser obsequiada amb diversos presents florals, amb l’actuació de dues joves alumnes de l’Escola de Música i amb l’afecte de les seves alumnes de classe.