Reempresa es presenta com l’alternativa a la creació de nous negocis en una jornada de dinamització a Martorell

688
Jornada Reempresa
Jornada Reempresa

Una trentena tècnics d’ajuntaments de diferents municipis, així com gestories, assessories, gabinets d’advocats, economistes, associacions empresarials i de comerciants, van assistir dijous passat a la ‘Jornada de Dinamització del Mercat Local Reempresa’, celebrada al Centre de Promoció Econòmica de Martorell, amb l’objectiu de donar a conèixer aquest servei al territori.

Durant l’acte, conduït per Andrea Roca, consultora de Reempresa, i Joan Llivina, tècnic de la Diputació de Barcelona, es va donar a conèixer el Centre de Reempresa de Catalunya, com funciona l’acompanyament en el procés de transmissió, què s’ofereix a les empreses cedents i a les persones o empreses reemprendores i els resultats obtinguts des del seu inici. Finalment les empreses i tècnics assistents van participar d’un espai de Networking per establir vincles de col·laboració entre ells.

Reempresa

El servei Reempresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona, és un sistema generalitzat de compravenda de negocis mitjançant el qual es fa intermediació entre empreses que es troben en procés de cessió, i persones emprenedores que puguin estar interessades a donar continuïtat a una activitat ja en funcionament. Es fa difusió de les particularitats de les empreses que estan disponibles, sense identificar-les, a través d’un portal web, i es disposa d’un consultor especialitzat per a l’elaboració del Pla de cessió, i per assessorar ambdues parts durant tot el procés de transmissió de l’empresa.

Reempresa ofereix un servei de Marketplace, físic i digital (www.reempresa.org) de trobada entre empresaris cedents i reemprenedors, així com un servei de consultoria i mediació integral en tot el procés de transmissió, des de la posada en contacte de les parts fins a la firma del contracte.

La Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l’objectiu de treballar junts per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

En l’actualitat, Martorell disposa d’un Punt d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya dins l’espai del Molí Fariner de la regidoria de Promoció Econòmica de la ciutat, on ofereix des de 2015 assessoraments tant als empresaris que volen vendre la seva empresa com als reemprenedors i reemprenedores disposats a donar-los continuïtat.

L’objectiu de la Reempresa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses per tal de generar creixement econòmic, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al municipi.