‘Repòs’, la bellesa oculta dels cementiris fotografiada per l’artista martorellenca Conxi Rubio

311

Fa cinc anys que l’artista martorellenca Conxi Rubio, membre d’Artistes Plàstics de Martorell, va descobrir la irrefrenable afició de fotografiar cementiris amb el seu mòbil. De les 1.500 que n’ha recopilat, n’ha garbellat una quarantena per penjar a les parets d’El Círcol i configurar l’exposició Repòs. L’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, l’han inaugurat aquesta tarda.

Camps sants de Pamplona, Cotlliure o Sardenya; criptes de petits pobles catalans i de llunyans cementis jueus han quedat immortalitzats pel telèfon de Conxi Rubio, “sempre buscant la bellesa, el respecte, la cura i la calidesa dels indrets”, ha dit.

Les instantànies han estat seleccionades seguint criteris purament artístics i estètics, sense retocs posteriors. L’artista preten que l’espectador descobreixi “una visió diferent de mi, des del punt de vista fotogràfic, i també dels cementiris com a llocs amb història i sentiment”.

Corona l’exposició una peça de grans dimensions feta amb ceràmica, disciplina professional que habitualment treballa l’artista, titulada El repòs etern. L’obra penja del sostre i està formada per petits retalls de ceràmica units amb corda simulant cosits de roba.

Repòs es pot visitar fins el 2 de novembre a El Círcol (plaça de la Vila, 19), de dilluns a dijous, de 9.00 a 15.00h i de 17.00 a 19.30h. Divendres, de 9.00 a 15.00h.