Resta obert el termini per participar al 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord

1025
Els guanyadors dels 5 premis del 9è Concurs d'Iniciatives Empresarials
Els guanyadors dels 5 premis del 9è Concurs d'Iniciatives Empresarials

Fins al 4 d’octubre resta obert el termini per participar al 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord organitzat pels departaments de Promoció Econòmica d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. L’objectiu és reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors, i difondre la cultura emprenedora entre els joves del territori.

El concurs té cinc categories i busca augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses per la publicitat que suposen aquests tipus d’accions aconseguint alhora una major implicació dels agents econòmics amb els serveis municipals.

Amb la dinamització supramunicipal d’aquestes accions es pretén també incrementar la creació de noves empreses contribuint en el seu consolidament i enfortir d’aquesta manera el teixit econòmic del territori. Un altre dels objectius plantejats és també potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostra comarca.

Categories i premis

En aquesta edició dels premis es proposen cinc categories diferents. La tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Carme Moles, ha explicat que, enguany, s’ha substituït la categoria ‘Millor iniciativa empresarial promoguda per aturats de llarga durada’ per la nova categoria ‘Millor parada de mercat’.

Carme Moles, tènica de Promoció Econòmica Martorell

‘Millor empresa en creació de llocs de treball’: Premi de 2.000 euros pel guanyador i pels dos finalistes un premi de 500 euros cadascun.

‘Millor empresa en el sector comerç’: Premi de 2.000 euros pel guanyador i pels dos finalistes un premi de 500 euros cadascun.

‘Millor empresa en el sector serveis’: Premi de 2.000 euros pel guanyador i pels dos finalistes un premi de 500 euros cadascun.

‘Millor parada de mercat’: Premi de 2.000 euros pel guanyador i pels dos finalistes un premi de 500 euros cadascun.

‘Millor idea jove de negoci’: Premi de 3.000 euros repartit entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants de la següent manera: Centre d’ESO 500 euros, alumnes d’ESO 500 euros, centre de batxillerat 250 euros, i alumnes de batxillerat 750 euros. Centre de cicles formatius 250 euros, alumnes de cicles formatius 750 euros i publicació de les millors idees jove de negoci al diari La Bústia.

Carme Moles, tècnica Promoció Econòmica Martorell

En cas de quedar desert algun dels premis previstos, el seu import es podrà destinar als altres premis establerts, de manera proporcional a cada categoria.

Requisits dels participants

Podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors. S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podran participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades.

‘Millor empresa en creació de llocs de treball’: Es valorarà la trajectòria de l’empresa en la creació de llocs de treball, des de la seva creació fins a l’actualitat. També es tindrà en compte la tipologia de contractes de persones assalariades i/o contractes mercantils (freelance) que estableixen una continuïtat en la trajectòria de l’empresa i la qualitat de les condicions de treball.

‘Millor empresa en el sector comerç’: Es valorarà la trajectòria de l’empresa, tenint en compte la utilització d’elements innovadors, diferencials de la competència i les accions de promoció en l’establiment, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.

‘Millor empresa en el sector serveis’: Es valorarà la trajectòria de l’empresa, tenint en compte la utilització d’elements innovadors, diferencials de la competència i les accions de promoció, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.

‘Millor parada de mercat’: Es valorarà la parada de mercat de gestió municipal o gestió privada i el mercat sedentari i no sedentari setmanal.

‘Millor idea jove de negoci’: Premi adreçat a treballs realitzats per alumnes de 4t d’ESO, de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d’ensenyament secundari ubicats a qualsevol dels municipis del Baix Llobregat Nord. Els projectes s’hi podran presentar de forma individual o en grups d’alumnes i podran ser presentats per alumnes matriculats el curs actual o el curs anterior. Es valoraran les idees amb escassa presència als municipis, la solidaritat, la descripció detallada de la idea de negoci, la coherència de la idea, el disseny del logo de l’empresa i la viabilitat tècnica.

Termini i lloc de presentació de candidatures

El termini de presentació de les candidatures es va obrir el 2 de maig i finalitzarà el 4 d’octubre de 2019. La inscripció i documentació haurà de ser lliurada al registre general de l’ajuntament corresponent.

Per a la presentació de candidatures d’empreses i idea jove de negoci serà necessari registrar, degudament emplenada, la documentació que figura a l’apartat 7 de les bases, en qualsevol dels Registres Municipals següents: Els Centres Locals de Serveis a les Empreses revisaran la documentació presentada per registre i si s’hi observen defectes o bé omissions, podran donar un termini de 10 dies hàbils per aportar la documentació correcta.

Els tècnics assessors de cadascuna de les entitats organitzadores poden orientar i assessorar els participants en la memòria del projecte. Les persones interessades en aquest assessorament han d’adreçar-se al tècnic del seu municipi.

Programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’

El concurs s’emmarca en el programa ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’. Iniciat al 2014, permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l’esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.

Amb el desenvolupament d’una actuació de les característiques d’aquesta proposta, de caràcter pràctic, proactiu i dinàmic, s’amplia i completa l’oferta de serveis a les empreses del territori. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

Més informació

Concurs Iniciatives Empresarials