Roger Grimau: “Porto molt millor del que pensava la retirada del bàsquet professional”

366

L’exjugador professional de bàsquet de la Lliga ACB, Roger Grimau, ha passat aquest dilluns per Martorell per impartir a l’Auditori Joan Cererols una xerrada sobre la seva experiència un cop retirat de les pistes. Grimau confessa que porta bé la seva recent retirada de l’elit i que ara s’obre per a ell una nova etapa d’estudi, de difusió i com a entrenador en l’esport de la cistella. El Club Bàsquet Martorell ha estat l’organitzador de la xerrada-col·loqui, que ha reunit més d’un centenar d’assistents.

Roger Grimau va decidir penjar les bótes el passat mes de maig, posant fi a una duradora trajectòria de prop de vint anys a l’elit del bàsquet, que l’ha portat a militar en els quatre clubs catalans més importants: el FC Barcelona, el Joventut de Badalona, el Bàsquet Manresa i el Bàsquet Lleida. Una etapa finalitzada de manera poc traumàtica: “ho estic portant millor del que pensava, però tenia clar que ho havia de deixar i que volia deixar-ho”, exposa l’ex escorta.

Ara, Grimau ha iniciat el curs superior d’entrenador, ha dut a terme la memòria i pràctiques pertinents i des de fa dues setmanes dirigeix un grup de tecnificació de noies a la Federació Catalana de Bàsquet. A més, confessa, “m’agrada estar tranquil després de molts anys de tensió i de viatges, iniciar una nova època de descompressió i fer coaching i xerrades”.

Combatre els punts febles del joc
La xerrada que ha impartit a Martorell portava per títol Els últims cinc anys a l’ACB, reforçant el meu joc de l’experiència per treure els meus punts forts, i ha reunit unes 150 persones, entre les quals la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Martorell Belén Leiva i el president del Club Bàsquet Martorell Miquel Fusalba. Grimau ha exposat la manera de superar els punts febles amb els quals s’ha anat trobant en la darrera etapa com a jugador per seguir en competició. Ha destacat que “l’experiència fa que no t’obsessionis amb els teus punts febles, sinó en intentar adaptar el teu joc cap allà on et van bé les coses per sobreviure en un món tan híper competitiu. Si penses massa en les teves debilitats, t’enfonses”.