Rosanes preveu repartir 700 racions d’escudella diumenge a la Fira de Santa Llúcia

622
Preparant l'escudella

L’associació de veïns del barri Rosanes organitza aquest diumenge 16 de desembre una nova Fira de Santa Llúcia a la plaça 25 de Setembre amb el repartiment d’escudella com a principal activitat. L’entitat preveu repartir 700 racions de la tradicional menja nadalenca que els voluntaris cuinaran en quatre olles gegants des de primera hora del matí. També hi haurà esmorzar, xocolatada, mercat de productes de Nadal, tómbola, actuació coral i l’arribada de l’Oncle Buscall amb el tió.

L’encesa dels focs a les 8.00h donarà el tret de sortida a la jornada i s’acompanyarà d’un esmorzar de germanor que tindrà un preu de 2 euros el tiquet. A partir de les 10.30h, engegarà el Mercat de Nadal obert a les entitats que s’hi vulguin apuntar. Xavi Folqué, president de l’associació de veïns de Rosanes comenta que “encara hi ha espais disponibles per posar-hi parades i només cal sol·licitar-ho a través del nostre correu electrònic barri.rosanes@gmail.com”.

Xavi Folqué, president de l'AV Rosanes

El torn per als més petits començarà cap a les 11.00h amb la xocolatada popular i una hora més tard arribarà l’Oncle Buscall amb el Tió de Nadal. Es tracta “d’un misteriós personatge que viu a la muntanya de Les Torretes i que, de tant en tant, es deixa veure pel barri, com en el cas d’aquest diumenge”.

Xavi Folqué, president de l'AV Rosanes

A les 12.30h, actuarà la Coral del Barri Rosanes sota la direcció d’Alba Bohigas, i a les 13.00h se sortejarà un pollastre de pagès i lots de cava. També, al llarg del matí, es repartiran gots amb brou d’escudella al preu de 0,5 euros a benefici de La Marató de TV3, en favor de la investigació i tractament contra el càncer.

S’avança l’horari de repartiment de l’escudella

Aquest any, el repartiment de l’escudella s’avançarà mitja hora i començarà pels volts de les 13.30h. Caldrà que cadascú porti els recipients de casa. Folqué recomana portar-hi “olles més que no pas carmanyoles de plàstic, perquè l’escudella crema molt, i és aconsellable dur un cistell per transportar-les millor”.

Xavi Folqué, president de l'AV Rosanes

Els tiquets per adquirir l’escudella costaran 2 euros per ració i es podran comprar en una parada a la mateixa plaça, des de les 9.00h.

Cartell Fira de Santa Llúcia de Rosanes 2018