Rosanes reparteix unes 700 racions d’escudella barrejada a la Festa de Santa Llúcia

611
Festa de Santa Llúcia

L’associació de veïns del barri Rosanes ha celebrat aquest diumenge la Festa de Santa Llúcia a la plaça 25 de Setembre. S’hi han repartit al voltant de 700 racions d’escudella barrejada i s’ha pogut gaudir d’esmorzar popular, xocolatada, paradetes nadalenques, actuacions musicals, sortejos i la visita de l’Oncle Buscall. L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat dels regidors de l’equip de govern, no s’ha volgut perdre la cita.

A primera hora del matí, s’han encès les quatre olles per bullir a foc lent els ingredients de l’escudella i els presents han pogut esmorzar pa amb botifarra i cansalada. A continuació, s’han posat a la venda els tiquets de l’escudella al preu de dos euros la ració. Al mig dia, els comensals han fet una llarga cua per endur-se una carmanyola ben calenta amb aquest típic plat nadalenc.

“La festa ha estat força animada, tot i que es nota que avui a Martorell s’estan fent moltes coses. L’escudella, les actuacions i les paradetes, que estan molt animades, són tot un reclam”, ha dit el president de l’associació veïnal Xavi Folqué. A més, ha recordat que, enguany, han tornat a col·laborar amb La Marató de TV3 amb gots d’escudella a 0,50 euros.

Xavi Folqué, president AV Rosanes

Al voltant de la plaça s’han instal·lat parades d’entitats, comerços i veïns del barri amb artesania nadalenca, menjar, dolços o centres florals. També s’hi ha repartit xocolata desfeta i els menuts han gaudit de la visita de l’Oncle Buscall carregat amb el Tió de Nadal. La Coral del Barri Rosanes ha interpretat un repertori típic d’aquestes dates i també s’ha celebrat una tómbola amb un pollastre de pagès, lots de cava, dinars i sopars a establiments del barri i escapades de cap de setmana.