Rostres populars de Martorell mostren el seu compromís amb la Independència

452

Òmnium Cultural ha presentat aquest matí la campanya Martorellencs pel Sí, cares conegudes de la població fent un pas endavant per mostrar el seu compromís amb la cadidatura Junts pel Sí, el proper 27S. L’acte ha tingut lloc a l’amfiteatre del passeig de Catalunya i ha comptat amb la intervenció de José Rodríguez, membre de Súmate, i l’actuació musical del grup d’havaneres Garbes i Rostolls.

Montserrat Campmany, Siscu Querol, Assumpta Mera, Rosa Cadenas, Pere Fusalba, Xavier Pagès, Llorenç Castelló, Paco Esteban, Toni Leiva, Nonso Chinedu, Sílvia Plaza i els Gegants de Martorell, són algunes de les personalitats i entitats representatives del teixit associatiu que han volgut prestar la seva imatge a la campanya Martorellencs pel Sí i donar suport a la candidatura política Junts pel Sí, formada per CDC, ERC, MES, Òmnium Cultural, ANC i una bona part de la societat civil catalana.

Els microlíders tenen la missió de convèncer la població perquè el 27 de setembre Catalunya assoleixi la plena sobirania i “disposi de les eines que tenen els estats per millorar socialment, econòmicament i culturalment”, ha dit el conductor de l’acte, Marc Dalmau. Es tracta “d’una oportunitat única per a aconseguir un nou país que ens permeti treballar per la igualtat d’oportunitats i garantir els drets bàsics com l’educació, la sanitat, l’habitatge digne o el treball”, ha afegit.

A l’acte hi ha intervingut el membre de Súmate, José Rodríguez, qui ha explicat que “la democràcia espanyola no ha acabat de donar resposta als anhels de la societat i descobreixes que la única via, a curt, mig i llarg termini, és construir un nou país que trenqui amb aquest sostre de vidre”.

També hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, i els regidors de l’equip de govern, Núria Canal, Lluís Esteve i Míriam Riera.

Properes cites
El dia 10 de setembre (22.00h) es farà la marxa de torxes i l’ofrena floral als patriotes caiguts en defensa de les llibertats catalanes al Fossar de Sant Bartomeu, al costat del Pont del Diable.

El dia 11 de setembre (8.15h) tindrà lloc l’aplec a la plaça de la Vila previ a la pujada d’una estelada gegant a la serra de les Torretes. Enguany es complirà la 38a edició de la pujada i desplegament de la senyera, un acte que promou la Secció Sardanista de Martorell. Un cop s’hagi desplegat, es farà la lectura del manifest d’Òmnium Cultural.

Aquest mateix dia, es farà la Via Lliure a la República Catalana. Per inscriure’s cal fer-ho a través de la pàgina web https://via.assemblea.cat/cat/<https://via.assemblea.cat/cat/>. El tram 7, que era l’assignat a Martorell, ja és ple.

Òmnium Cultural organitzarà dues xerrades als dos Esplais d’Avis de Martorell per tal d’aclarir dubtes sobre la independència de Catalunya i, particularment, sobre les pensions en un futur Estat català. Seran unes xerrades que es faran arreu del país i que, a la nostra població, estan previstes pel dimecres 16 de setembre (Esplai La Vila) i dijous 17 de setembre (Esplai Buenos Aires). Totes dues tindran lloc a les 18.00h.