Rull: “Tenim dret a aspirar a un país millor i estem en condicions de fer-ho possible”

335

Democràcia i Llibertat, coalició formada per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Demòcrates de Catalunya (DC) i Reagrupament, ha fet campanya per les eleccions al Congrés dels Diputats, aquest divendres a la Casa de Cultura. El coordinador de CDC, Josep Rull, ha dit que defensaran a Madrid el dret a aspirar a un país més pròsper. També hi ha intervingut l’alcalde de Martorell i número 11 a les llistes per Barcelona, Xavier Fonollosa, i la regidora coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Núria Canal.

Josep Rull ha afirmat que “Catalunya està en condicions d’assemblar-se a països com Àustria o Dinamarca”, amb una economia basada en el coneixement i amb més justícia social, però “això és impossible dins un estat com l’espanyol”, malgrat els intents d’encaix. “Anirem a Madrid a dialogar i pactar la Independència i, si diuen que no, ens carregarem de legitimitat per continuar avançant, amb arguments sòlids per superar la seva dialèctica de brutalitat”, ha dit.

El coordinador general de CDC ha comentat les negociacions amb la CUP, apuntant que “encara hi ha marge per arribar a un acord, però no a qualsevol preu”. Per Rull, “només fent un bon acord, donant confiança, credibilitat, seriositat i rigor, serà possible la Independència. No podem malbaratar la possibilitat de fer un país independent”.

Xavier Fonollosa, ha recordat que CDC sempre ha volgut “defensar els interessos de Catalunya i la seva gent”, canviant la fórmula però no el fons. “Som la força que ha fet possible l’impossible -referint-se al 9N i al 27S- el 20 de desembre hem d’aconseguir l’objectiu de defensar el mandat del poble de Catalunya, perquè ens deixin gestionar els nostres recursos i prendre les nostres decisions”, ha dit el número 11 per tancar amb un “sense Convergència no hi ha Independència”.

“Mentre les decisions que s’adoptin a Madrid ens condicionin, afectin la nostra viabilitat econòmica, qualitat de vida i futur, nosaltres hi volem ser”, ha dit Núria Canal, fent èmfasi en la transcendència de la contesa. Parafrasejant el candidat de la coalició, Francesc Homs, Canal ha recordat que “si no fas política, te la fan” i ha arengat els assistents a anar a votar per “no reforçar els partits que aniran contra els nostres drets”. La regidora ha demanat un “endavant serè, però endavant”, tot recordant la cançó Fent camí de l’Esquirol.