S’activa el Programa Referent d’Ocupació Juvenil d’orientació formativa i laboral

1592
Servei Referents d'Ocupació Juvenil
Servei Referents d'Ocupació Juvenil

L’Ajuntament de Martorell, amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, ha posat en marxa el Programa Referent d’Ocupació Juvenil, cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. El programa s’adreça a joves, d’entre 16 i 29 anys, per facilitar-los la transició del sistema educatiu al laboral, i fomentar-ne la seva continuïtat formativa. A Martorell, el servei es va iniciar el passat mes de gener a l’Espai Jove.Nord i es perllongarà tot l’any.

La regidora de Joventut, Raquel Sans, explica que “a Martorell hi ha un nombre important de joves que, en acabar l’ensenyament obligatori, tenen dubtes o dificultats per accedir al món laboral o seguir estudiant”. El Programa Referent d’Ocupació Juvenil “treballa per oferir-los acompanyament a l’hora de prendre decisions sobre la continuïtat formativa o la recerca activa de feina”.

Raquel Sans, regidora de Joventut

Emmarcat en la Garantia Juvenil, el programa proporciona als joves coneixement sobre el mercat laboral, i les alternatives d’ocupació i formatives. Promou la vinculació del jove amb la comunitat i, si s’escau, el deriva a altres dispositius. La referent del servei “treballa amb els joves les seves capacitats, habilitats, competències i aspiracions. Interactua amb els joves per conèixer quines són les seves relacions amb l’entorn més immediat. A més, fa sessions d’assessoria individual i, en alguns casos, grupals”, apunta la regidora.

Raquel Sans, regidora de Joventut

Andrea Fernández és la referent d’ocupació juvenil a Martorell. Subratlla que “el programa es dirigeix, principalment, a joves que no han acabat l’ESO, o que l’han acabat i no saben com accedir al mercat laboral o de quins recursos formatius disposen. Es troben fora del sistema educatiu, sense suport familiar que els pugui orientar i sense saber on anar”.

Andrea Fernández, referent d'ocupació juvenil a Martorell

La referent s’encarrega, a més, de la coordinació entre els agents que tenen contacte amb els joves del poble, dinamitza reunions periòdiques entre els serveis implicats en l’atenció a joves en situació de vulnerabilitat, i organitza tallers o formacions als tècnics de l’Ajuntament sobre els recursos d’ocupació juvenil. També promou tallers de competències transversals: elaboració o millora de currículums, presència online, recursos per a la cerca de feina a Internet, entrevistes de feina, estils de comunicació i autoconeixement.

Les persones interessades en aquest programa poden adreçar-se a la segona planta de l’Espai Jove.Nord (plaça de les Cultures s/n) dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 9.00 a 14.00h, i els dijous, de 16.00 a 19.00h. Els dimarts la referent visita altres municipis del Baix Llobregat Nord. Per demanar cita prèvia es pot enviar un correu electrònic a afernandezp@martorell.cat.

Programa Referent Ocupació Juvenil