Salva Ferrer i Sara Ortiz, millors esportistes de la 2a Nit de l’Activitat Física i l’Esport

2280
2a Nit de l'Activitat Física i l'Esport (Foto: Joan Ribot)
2a Nit de l'Activitat Física i l'Esport (Foto: Joan Ribot)

El futbolista Salvador Ferrer i la gimnasta Sara Ortiz han aconseguit els guardons als millors esportistes masculí i femení en la 2a Nit de l’Activitat Física i Esport. La vetllada, organitzada per l’Ajuntament de Martorell, ha aplegat més de 1.300 persones al Pavelló de Can Cases. La gran festa de l’esport local l’ha presentat l’actriu Míriam Tortosa, qui ha anunciat els 18 premiats, i els vuit reconeixements i mencions.

La Nit ha premiat en 10 modalitats, a nivell individual i col·lectiu, els esportistes i entitats per la seva trajectòria, èxits, valors transmesos, integració i qualitat dels esdeveniments organitzats.

2a Nit de l'Activitat Física i l'Esport (Foto: Joan Ribot)
2a Nit de l’Activitat Física i l’Esport (Foto: Joan Ribot)

Salvador Ferrer Canals ha guanyat el premi al millor esportista masculí per debutar aquesta temporada amb el primer equip del Club Gimnàstic de Tarragona a la Segona Divisió. Ferrer és un dels jugadors de referència del futbol martorellenc, ja que ha format part de les categories inferiors del Club Futbol Martorell i ha estat determinant en tres ascensos històrics pel futbol base de l’entitat.

Pel que fa a la millor esportista femenina, el guardó ha recalat en la gimnasta Sara Ortiz Valle, del Martorell Gimnàstic Club. Amb 18 anys acabats de celebrar, és l’esportista en actiu que més anys porta practicant la gimnàstica artística, i el jurat també ha valorat el seu paper referent per les seves companyes, sobretot les més petites.

La resta de guardonats

Premi d’honor: ex aequo per a Francisco Esteban García (Club Petanca Martorell) i Joan Tort Matas (diversos clubs de futbol de Martorell).

Premi a l’èxit esportiu més rellevant: ex aequo per a Equip Superstars Mercè Rodoreda–Cruyff Court -per la trajectòria d’aquest grup d’infants de l’Escola Mercè Rodoreda en les fases eliminatòries del torneig Cruyff Court, arribant a la final nacional a Igualada-, i als equips Juvenil A i Cadet A Club Sala 5 Martorell -per guanyar el campionat de lliga i assolir l’ascens a Categoria Nacional i a Divisió d’Honor, respectivament-.

Premi Valors de l’esport: ex aequo per a l’equip Sènior B Futsal Martorell i Helena Simón Blanco (Bàsquet Club Martorell). Pel que fa a l’equip de futbol sala, s’ha valorat l’acció esdevinguda en un partit de la temporada passada, en el que guanyaven i l’àrbitre no va xiular, quasi al final, un penal clar en contra. La reacció va ser deixar-se marcar un gol en l’acció següent per compensar l’errada. Simón ha estat premiada per la trajectòria i implicació dins el món de l’esport transmetent valors de respecte, solidaritat, germanor i integració dins el que representa el joc tant com a jugadora com a entrenadora.

Premi a l’activitat física i l’esport saludables: ex aequo per al Grup Activitat Física Gent Gran -grup de gent que de dilluns a dijous demostren força, ganes de seguir actius, esperit de lluita, jovialitat i constància en l’activitat física-, i el Grup Badocaires -per l’esperit de germanor que impera en les excursions d’aquest grup, que ha passat de 8 a 50 inscrits, i que organitzen excursions per fer esport.

Premi a l’activitat física i l’esport inclusius, per a la cohesió social i per la igualtat d’oportunitats: ex aequo per a l’equip futbol sala Arc de Sant Martí Futsal Martorell -per la seva constància, dedicació i esperit de superació, amb 10 jugadors, 2 entrenadors i 1 educador-, i el Bàsquet Specials del Club Bàsquet Martorell -per la seva capacitat d’integració i superació, consolidant l’equip dins la lliga federada-.

Premi Reconeixement al centre educatiu: ex aequo a l’Escola Els Convents -perquè el 2018 el tema principal de treball dels alumnes va girar al voltant de l’esport organitzant de tot tipus d’activitats relacionades-, i el Centre d’Educació Especial Pontarró -per la força de voluntat dels seus alumnes, que realitzen activitat física i esportiva-.

Premi a la millor organització d’esdeveniments esportius: ex aequo al Torneig Fires de Primavera del Club Petanca Martorell -per les 37 edicions ininterrompudes, una de les competicions més representatives a Martorell, amb participació oberta a altres municipis catalans-, i al Campionat Escolar d’Atletisme del Martorell Atlètic Club -dividit en tres competicions, ja tradicional a l’octubre des de fa 12 edicions, cada any amb més adeptes i amb més franges d’edat de martorellencs que volen practicar l’atletisme-.

Premi Dirigents de l’esport: ex aequo a Manuel Tena Linares, del Club Voleibol Martorell -pel seu treball desinteressat i incansable al capdavant de l’entitat des del 2014- i a Xavier Fontelo Castillejos, del Rugby Club Martorell -per ser precursor del Rugbi a la població, com a president entrenador i actualment ajudant amb el que calgui per tirar endavant aquest esport al municipi-.

Premi reconeixement al patrocinador de l’any: a Nova Autoescola JSB, sl.; Forn de Pa i Pastisseria Armand; Gili Ferreteria Industrial; Inovyn, Niubò Administració i Serveis, sl.; Autoescola Martorell; Maipizza; La Fusta i Frimatec Refrigeración, sl.

La vetllada també ha concedit tres distincions especials: a El Progrés i el seu paper de bressol d’entitats; al pilot Pep Mas Arcos, per haver participat al Rally Dakar 2019 i a l’equip femení del Club Petanca Martorell en el seu 25è aniversari. Finalment, s’ha recordat tres persones vinculades a l’esport que ens han deixat els darrers mesos: Josep Cardó, Melchor Álvarez Sánchez i Josep Lluís González Aretio.

Fonollosa: “Volem més pràctica esportiva, per això, toca millorar i ampliar el Pavelló de Buenos Aires”

2a Nit de l'Activitat Física i l'Esport
2a Nit de l’Activitat Física i l’Esport

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha dirigit unes paraules al públic lloant el pes esportiu i centenari de la població: “Els nivells de pràctica esportiva estan molt per sobre del país. Més de 3.000 nens practiquen esport federat de base, el doble de la mitjana catalana. Seguim creixent, però hem de donar resposta i, per això, ara toca actuar al Pavelló Municipal de Buenos Aires”. L’alcalde ha destacat que “s’ha fet vell i estem treballant en la redacció del projecte de millora, reforma i ampliació de l’equipament per tranformar-lo en un PAV6, un pavelló de 6 pistes”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha emfasitzat que “a Martorell hi ha més d’11.000 persones que fan esport i activitat física cada dia, a les instal·lacions, als parcs i jardins o al Parc Fluvial”, ha posat en valor que l’esport “és un pilar fonamental pels hàbits saludables, per la cohesió social, la integració i la convivència”, i s’ha referit al fet que “aquest 6 d’abril se celebra el Dia Internacional de l’Esport per la pau i el desenvolupament de les Nacions Unides”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El quartet de corda de l’Orquestra Simfònica del Vallès ha posat les notes musicals a la vetllada, que ha finalitzat amb un aperitiu per a tothom.