Salvador Esteve: "De servir el meu poble i el meu país, no me’n jubilaré mai"

439

El comiat de Salvador Esteve com a alcalde de Martorell va ser el punt central del darrer Ple Municipal de la legislatura 2011-15, celebrat aquest passat dilluns a l’Ajuntament. Esteve va posar punt i final a la seva trajectòria política de 24 anys d’alcalde i 12 més com a regidor al consistori afirmant amb contundència i emoció que “del meu poble i del meu país, no me’n jubilaré mai”. Els regidors Maria Hinojo, Sira Sanz, Javier González, Xavier Gómez i Olga Fernández també van fer balanç en l’adéu a la seva dedicació a la política municipal.

Un Salvador Esteve visiblement emocionat va tancar el darrer ple de la legislatura acomiadant-se de la seva tasca al front de la corporació municipal i destacant que “tot el que comença s’acaba, però del meu poble i el meu país, no me’n jubilaré mai”. Esteve, en el seu darrer parlament com a alcalde, va voler agrair als martorellencs que “m’han donat la confiança de guanyar 7 eleccions, 6 de les quals amb majoria absoluta, i m’han permès el privilegi de ser alcalde de Martorell durant 24 anys”. Un agraïment que també va fer extensiu “a tots els funcionaris i treballadors de l’Ajuntament, als homes i les dones que m’han acompanyat a l’equip de govern, a tots els regidors i regidores amb els que he compartit tasques i també a la Mercè, la meva esposa”.

Cinc regidors també deixen el càrrec

La Sala de Plens no comptarà en la propera legislatura amb cinc dels integrants actuals perquè no opten a la reelecció en la contesa del diumenge que ve. És el cas de les convergents Maria Hinojo -després de 20 anys de regidora- i Sira Sanz -els darrers 8-, del socialista Javier González -regidor els darrers 10-, i dels ecosocialistes Xavier Gómez -12 anys- i Olga Fernández -6 anys-. En el cas de Gómez, es produeix la particularitat de formar part de la llista electoral de Movem Martorell, però en la darrera posició.

L’actual regidora de Comerç, Turisme i Patrimoni Històric, Maria Hinojo, va destacar estar “satisfeta de la feina feta” i va afegir que “no és fàcil dir prou, però sempre ha d’arribar aquest moment”, i per a la regidora de Medi Ambient i Habitatge, Sira Sanz, “aquesta ha estat una gran experiència, de què he après i he gaudit molt”. Totes dues van agrair a Salvador Esteve la confiança dipositada i no van poder evitar moments de gran emoció, especialment en el cas d’Hinojo que en més d’una ocasió, com quan va recordar els familiars, va haver d’aturar el discurs.

Per la seva banda, Javier González va afirmar que el seu adéu era “un fins aviat” perquè “no deixaré de fer política” i va valorar molt positivament el “punt de respecte que hi ha hagut amb els regidors de tots els partits” malgrat les discrepàncies i les diferències ideològiques.

Pel què fa als dos regidors d’ICV que se’n van, Gómez va dir que ho feia “perquè puc, perquè crec que ha de ser una tasca temporal i pel compromís familiar que vag adquirir amb la meva parella”. Al seu torn, Fernández va valorar sentir-se “molt orgullosa d’haver format part de l’Ajuntament. Hi poso una nota molt positiva”.

Aprovada la constitució del nou Consorci de l’Automoció

De l’ordre del dia, en va destacar l’aprovació definitiva de la constitució del Consorci de Formació Professional d’Automoció i dels seus estatuts, que va rebrer el suport de 17 regidors, els de CiU, PSC i PP, i les 4 abstencions dels regidors d’ICV i ERC. Després que fos desestimada una al·legació formulada per ICV sobre el volum de representants de la institució local i presència sindical en el consorci, l’aprovació final del punt comportarà que l’Ajuntament de Martorell disposi d’un interlocutor dins l’esmentat centre de formació dual en el sector de l’automoció.