Salvador Esteve: "Entreu, mireu, admireu i feu servir sovint aquesta nova biblioteca"

435
Biblioteca Martorell
Biblioteca Martorell

L’alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha encapçalat aquest dissabte la inauguració de la nova Biblioteca de Martorell a l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals. Esteve ha recalcat la importància del nou equipament i que aquest s’ha fet en un temps rècord, i ha animat els martorellencs a donar-li màxima utilitat. Les més de 2.000 persones que hi han assistit junt amb les autoritats han recorregut les dues plantes d’un equipament que, pel primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, representa un gran salt endavant per Martorell.

Salvador Esteve ha parlat de “dia molt especial” per referir-se a la inauguració d’un nou equipament “molt necessari, ja que l’anterior biblioteca se’ns havia quedat petita”. Esteve ha destacat que el nou equipament s’integra en una xarxa provincial de 225 biblioteques municipals, amb dos milions i mig d’usuaris d’entre una població de 5,5 milions de persones. A Martorell, el servei té 14.000 usuaris registrats.

Alhora, ha destacat la gran implicació dels tècnics municipals, de l’anterior i l’actual regidores de cultura, Maria Hinojo i Cristina Dalmau, i del primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, de prendre la iniciativa per fer realitat un centre que “vam començar a pensar fa cinc anys, però que ara s’ha executat en un temps rècord”. I ha finalitzat la seva intervenció demanant als martorellencs que “entreu, mireu, admireu, i sobretot, feu servir aquesta nova Biblioteca”.

Xavier Fonollosa ha definit la nova Biblioteca com “un equipament cultural que fa que un se senti molt orgullós de ser de Martorell, i que permet que el nostre poble faci un salt d’escala”. Ha afegir que “no té res a veure amb una biblioteca convencional, sinó que s’ha pensat en clau del segle XXI i per als usos d’avui: amb wi-fi, sales taller i de presentacions, de lectura infantil i per a tothom, espais oberts i molta claror”.

Fonollosa ha destacat com a alma mater del projecte l’arquitecte municipal, Rodrigo Alaminos, i també a tot el personal municipal i empreses que l’han feta possible, i ha incidit en la idoneïtat de la seva ubicació, en un sector “de molta població, i propera a molts d’altres equipaments”.

Assistència massiva a les instal·lacions

Després dels parlaments, s’ha procedit a tallar la cinta inaugural, a descobrir la placa commemorativa i a visitar les instal·lacions.

Diversos diputats i tècnics de la Diputació de Barcelona, regidors de l’equip de govern i alcaldes de poblacions del Baix Llobregat han fet una passejada acompanyats de més de 2.000 persones, en un acte que també ha comptat amb l’amenització de les figures festives de Martorell, un espectacle infantil amb l’actriu Assumpta Mercader i la presentació del llibre La venjança dels Almogàvers, d’Andreu González Castro i Ramón Gasch, presentat per la directora de la biblioteca, Mercè Parera.

Espai de lectura i d’activitats culturals i lúdiques

El nou equipament té una superficie total de 2.500 metres quadrats, 1.900 dels quals es destinen a biblioteca. Aquesta es distribueix en dues plantes. A la planta baixa hi ha la zona infantil -aïllada de la resta a través de vitralls-, l’àrea de novel·les, còmics, dvds i revistes, una sala taller i un auditori amb capacitat per a 100 persones.

A la planta superior, s’hi allotgen la majoria dels 31.900 volums disponibles agrupats per àrees temàtiques, un ampli espai d’ordinadors, taules i una sala d’estudi. En ambdues plantes hi ha un espai de terrassa exterior i a l’entrada s’hi localitza la màquina del nou servei d’autopréstec.

Els 600 metres quadrats restants de l’equipament corresponen a dues plantes subterrànies d’aparcament, amb capacitat per a més de 90 vehicles i dues hores d’estacionament gratuït.