Sandra Duque, infermera de l’Hospital Sant Joan de Déu, guanya els premis ‘Enfermería en Desarrollo’

1231
Guanyadors dels premis 'Enfermería en Desarrollo'
Premis 'Enfermería en Desarrollo'

Sandra Duque, infermera de l’Hospital Sant Joan de Déu, va convertir-se en una de les guanyadores dels premis de la revista Enfermeria en Desarrollo, especialitzada en infermeria. L’acte d’entrega d’aquests premis va tenir lloc el passat dijous, 23 de novembre, al Teatre Fernando de Rojas del Círculo de las Bellas Artes de Madrid.

Duque es va proclamar la guanyadora de la categoria del Treball de l’Infermer/a amb la candidatura ‘Valoració i coneixement en teràpia inhalatòria del personal d’infermeria d’un hospital comarcal‘, un estudi que assenyala les errades més comuns en aquest àmbit i posa en pràctica al centre hospitalari formació a pacients i professionals per millorar-ne l’ús. Aquests prestigiosos premis han estat els primers als quals la infermera de l’Hospital de Martorell s’ha presentat i la seva distinció ha estat una sorpresa doble, ja que Duque tampoc s’esperava aconseguir la nominació ni ser finalista.

Sandra Duque, guanyadora als premis 'Enfermería y Desarrollo'

La Sandra va endinsar-se en aquesta recerca quan va detectar una dada sorprenent mentre treballava en els seus estudis del Màster de Pacient Crònic Complexe. “Vaig descobrir que només el 15% dels professionals d’infermeria feia correctament les tècniques d’inhalació i vaig adonar-me que jo també cometia errades importants”, va explicar.

Sandra Duque, guanyadora als premis 'Enfermería y Desarrollo'

Sandra Duque afirmava que, més enllà del creixement i ambició personal, va presentar candidatura als premis de la revista Enfermería en Desarrollo per donar nom i visibilitat a l’Hospital Sant Joan de Déu i al municipi. “Volem que la gent vegi que Martorell treballa, que també fa coses, i que com a infermeres de l’hospital busquem formar-nos i preparar-nos continuadament”.

Sandra Duque, guanyadora als premis 'Enfermería y Desarrollo'

La infermera de l’Hospital Sant Joan de Déu es va imposar en la seva categoria a la candidatura ‘Potenciar el paper de la infermeria en Atenció Primària. Triatge del pacient sense cita prèvia’, presentada per Carlos Santón responsable d’infermeria de l’Equip d’Atenció Primària del Centre de Salut de La Chopera, a Alcobendas (Madrid).