Sant Joan omple de festa i música els carrers de Can Bros

1668
Festes de Can Bros 2018

Can Bros ha celebrat aquest cap de setmana la Festa Major, on tradició i l’ambient lúdic s’uneixen per donar la benvinguda a l’estiu i commemorar un dels barris amb més història de Martorell. Enguany, el dissabte a la nit ha coincidit amb la revetlla de Sant Joan, fent aquesta diada encara més especial.

Són 26 persones les que dormen cada nit a Can Bros, però per la festa del barri els carrers de l’antiga colònia industrial s’omplen de música, ball i festa. Aquesta ocasió no ha estat menys, i tan els veïns com aquells martorellencs que han tingut contacte amb el barri en el passat s’han reunit per celebrar l’històric indret.

Una sardinada i havaneres a càrrec del Grup Arajau van donar el tret de sortida a les festivitats de 2018, on s’hi van congregar al voltant de 130 persones. Dissabte es va tornar a la càrrega amb l’arribada de puntaires a mitja tarda i el gran sopar de revetlla a base de botifarra i mongetes que van gaudir uns 150 comensals. Després de l’àpat, el DJ Rafa Martínez va posar la música fins a ben entrada la matinada.

Xavier Vila, president de l’associació de Veïns de Can Bros s’ha mostrat satisfet de l’afluència de gent, especialment tenint present la particularitat del barri. “Tots sabem que al llarg de l’any els residents a Can Bros són pocs i sempre esperem Sant Joan per a què la gent ens vingui a veure i tingui ganes de fer festa.”

Xavier Vila, AAVV Can Bros

El diumenge ha estat el darrer dia d’activitats amb la cercavila pels carrers del barri dels Gegants de Can Bros i posteriorment, vermut i sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa de Montserrat. Arròs i cargols han estat els plats principals del dinar popular on hi ha assistit també l’Alcalde Xavier Fonollosa i el regidor Albert Fernández. Els darrers actes del cap de setmana oferiran un campionat de futbolí i una nova sessió del DJ Rafa Martínez pel ball de final de festa.

Xavier Vila ha apuntat que la gran part dels assistents any rere any són les mateixes persones però que també van apareixent cares noves i que aquestes acostumen a repetir, fent que mica en mica l’assistència d’una edició a la següent sigui major. També ha destacat que la revetlla de Sant Joan del dissabte és l’acte més celebrat per tothom.

Xavier Vila, AAVV Can Bros