S’arranja el carrer de Riba-roja amb l’asfaltat, la il·luminació i la plantació de nous arbres

257

Aprofitant l’aturada dels centres escolars durant la Setmana Santa, s’ha arranjat el carrer de la Riba-roja, d’accés al servei d’urgències de l’Hospital comarcal Sant Joan de Déu de Martorell i de l’accés de l’escola Juan Ramon Jiménez, amb l’asfaltat del carrer, la modificació dels punts d’il·luminació i la plantació de nous arbres. Aquesta actuació forma part del projecte d’urbanització del Parc de les Solanelles, amb la posada en marxa d’un aparcament públic i gratuït de 213 places per a vehicles.

L’asfaltat del tram del carrer de la Riba-roja es va arranjar en un sol dia i no va impedir l’entrada i sortida d’ambulàncies del servei d’urgències de l’Hospital. L’Ajuntament va informar, prèviament, a l’Hospital, a l’Escola Juan Ramon Jiménez i a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) com a equipaments afectats de l’actuació.

Aquesta setmana és previst que s’enllesteixi l’execució de la nova vorera d’accés al Parc de les Solanelles des de les avingudes de Fèlix Duran i Cañameras i de les Mancomunitats Comarcals. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, assegura que “eixamplem la vorera uns dos metres aproximadament perquè és en aquell angle on els vianants accediran a l’ascensor des de l’aparcament del Parc de la Solanelles. En aquell espai mantindrem, a més, l’aparcament en cordó per a vehicles”.

El nou parc urbà de 5,5 hectàrees reordenarà la zona oest del barri de Buenos Aires amb aparcament públic i gratuït de 213 places.

Última fase de l’urbanització
Les obres de reurbanització inclouen la construcció d’un tram de camí de ronda de més de 350 metres lineals, que servirà com a mirador de la serra de les Torretes i l’espai fluvial de l’Anoia.

L’actuació al Parc de les Solanelles permetrà millorar els accessos peatonals amb la creació de dues noves escales adaptades a la normativa d’accessibilitat, una des del passatge de la Riba-Roja i una altra des de l’avinguda Mancomunitats Comarcals.

Els accessos són tant per vianants, a través d’escales, com per a vehicles mitjançant rampes. Inclou la instal·lació d’enllumenat públic amb fanals perimetrals i projectors de leds, bancs i papereres en tot el recorregut i l’enjardinament.

Fonollosa diu que “estem en la fase final de l’obra i ens falta enllestir els accessos a l’aparcament, el camí de ronda, el nucli d’escales i la vegetació, sent la part més vistosa”. El camí de ronda comunicarà amb el Molí Empresa i s’anirà completant en direcció oest i nord a mesura que es vagin adquirint els terrenys de zona verda existents.