S’arranjarà la vorera de l’Hospital degut a les obres del Parc de les Solanelles

424

Aquest dilluns 14 de març s’iniciaran les obres d’ampliació de la vorera de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell en el tram comprès entre l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) i la parada de taxis. L’actuació forma part de les obres d’urbanització del Parc de les Solanelles i s’allargarà durant quinze dies.

Del 14 de març a l’1 d’abril és prevista l’execució de la nova vorera d’accés al Parc de les Solanelles des de les avingudes de Fèlix Duran i Cañameras i de les Mancomunitats Comarcals. És una actuació més de les obres d’urbanització Parc de les Solanelles, al darrera l’Hospital comarcal.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, assegura que “eixamplem la vorera uns dos metres aproximadament perquè és en aquell angle on els vianants accediran a l’ascensor des de l’aparcament del Parc de la Solanelles. En aquell espai mantindrem, a més, l’aparcament en cordó per a vehicles”.

Aprofitant l’aturada de les escoles per Setmana Santa es modificarà la il·luminació i es plantaran arbres al carrer de la Riba-roja, d’accés a l’Escola Juan Ramon Jiménez. La Policia Local senyalitzarà la zona afectada de l’actuació.

Última fase de l’urbanització

Les obres de reurbanització inclouen la construcció d’un tram de camí de ronda de més de 350 metres lineals, que servirà com a mirador de la serra de les Torretes i l’espai fluvial de l’Anoia.

L’actuació al Parc de les Solanelles permetrà millorar els accessos peatonals amb la creació de dues noves escales adaptades a la normativa d’accessibilitat, una des del passatge de la Riba-Roja i una altra des de l’avinguda Mancomunitats Comarcals.

Els accessos són tant per vianants, a través d’escales, com per a vehicles mitjançant rampes. Inclou la instal·lació d’enllumenat públic amb fanals perimetrals i projectors de leds, bancs i papereres en tot el recorregut i l’enjardinament.

Fonollosa diu que “estem en la fase final de l’obra i ens falta enllestir els accessos a l’aparcament, el camí de ronda, el nucli d’escales i la vegetació, sent la part més vistosa”. El camí de ronda comunicarà amb el Molí Empresa i s’anirà completant en direcció oest i nord a mesura que es vagin adquirint els terrenys de zona verda existents.

Més de 200 places d’aparcament gratuït

El nou parc urbà de 5,5 hectàrees, situat darrere l’Hospital Sant Joan de Déu, permet reordenar la zona oest del barri de Buenos Aires i incorporar-hi un aparcament gratuït amb més de 200 places.

Fonollosa explica que “donarà servei al nou parc urbà i resposta adequada al dèficit d’aparcament al barri de Buenos Aires, generada per l’afluència d’usuaris als equipaments municipals i supramunicipals de la zona. Hospitals amb aparcament n’hi ha molts, però amb aparcament públic i gratuït les 24 hores del dia no n’hi ha gaires, aquesta és la novetat”, ha puntualitzat.

L’aparcament beneficiarà els usuaris del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa. L’entrada es farà pel carrer d’Urgències de l’Hospital i la sortida per l’angle entre l’avinguda Fèlix Duran i Canyameres i l’avinguda Mancomunitats Comarcals.