Llum verda a la producció dels respiradors a la planta de SEAT a Martorell

976
SEAT

SEAT ha obtingut aquest migdia l’autorització per fabricar a la planta de Martorell respiradors d’emergència per a pacients greus amb coronavirus a la planta de Martorell. Tot i que encara resta pendent el certificat d’electromagneticitat, l’Agència Espanyola del Medicament ha donat llum verda a la producció.

La companyia martorellenca i l’empresa Protofy.XYZ van dissenyar el model de respirador mecànic OxyGen, testat en humans a l’Hospital Can Ruti de Badalona. Les proves a la línia 1 de Martorell es van suspendre dimecres, després que el prototip no comptés amb el vistiplau definitiu de les autoritats sanitàries.

Falta el certificat d’electromagneticitat, necessari per garantir que el respirador no interfereix en altres aparells de l’UCI. Però en aquest cas, es tracta d’un model que es gradua manualment i no incorpora cap element de electromagneticitat que hi pugui interferir. A més, no existeix una regulació per homologar aparells d’aquest tipus.

Els treballadors de SEAT preveuen fabricar entre 150 i 300 unitats al dia en quatre torns per accelerar la producció al màxim. Fins al moment, han fet 13 prototips seguint les indicacions de Sanitat.